Bezár az egyik forgalmas budapesti benzinkút

Bezár az egyik forgalmas budapesti benzinkút

A helyén zöldfelületet alakítanak ki, valamint parkolóhelyeket is építenek.

Május 29-én, szerdán bezár a Kálvária téri Shell-benzinkút. A kútoszlopokat leszerelik, a töltőállomást lebontják, majd megkezdődik a terület rendezése – közölte honlapján a Józsefvárosi Önkormányzat.

Az érintett területet lezárják és mobilkerítésssel körbekerítik, ami a szervizút forgalmát nem érinti, viszont

Hírdetés

a bezárást követő napokban – várhatóan május 31-től – a megmaradt üzemanyag kiszivattyúzása és elszállítása miatt várhatóan 3-4 órára lezárják szervizutat.

A kútoszlopokat a tervek szerint június 4-éig leszerelik, a benzinkút épületének és a tetőnek a bontási munkálatai pedig a június 10-i héten kezdődnek, amikor szintén lezárják a szervizutat és a parkolósávot. A műveletek várhatóan három hétig tartanak.

A tervek szerint július elsejétől eltávolítják a kútterület alatti tartályokat, ami előreláthatólag két hetet vesz majd igénybe. A tartályok kiemelése után hét héten keresztül felszíni munkákat végeznek: többek közt lebontják a zajvédő falat, helyreállítják az útpályát, parkolókat alakítanak ki, illetve megkezdődnek a zöldfelület előkészítésével kapcsolatos munkálatok.

Meglévő állapot/tervezett állapot (forrás: jozsefvaros.hu)

Meglévő állapot/tervezett állapot (forrás: jozsefvaros.hu)
A zöldfelület kialakítását és a faültetési munkákat a VIII. kerületi önkormányzat végzi, ami várhatóan késő ősszel indulhat meg.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »