Magas, vékony férfi felemás értékekkel

Magas, vékony férfi felemás értékekkel

Vajon mit hozhat Karácsony Magyarországnak? Ugyanannyit, mint Zuglónak hozott polgármesterként, vagy mint amit a fővárosnak tudott eddig nyújtani főpolgármesterként? Nem sokat, bár valljuk be őszintén, kormányellenszélben nem volt könnyű helyzetben polgármesterként és most sincs főpolgármesterként!

Viszont saját bevallása szerint Zuglóban hatalmi kérdések közelébe sem engedték, és megfenyegették, ha nem azt csinálja, amit kérnek tőle. Kőkeményen, behúzott farokkal! Őt év alatt amortizálta Zuglót, csődközelbe vitte a költségvetést, adósságrendezési eljárásoknak tette ki a kerületet, és számolatlanul hagyja elfolyni az önkormányzati pénzt kétes hírű parkolási szerződéseken keresztül. 

Főpolgármesterként sem a maga ura, teljesen kiszolgáltatott Gyurcsányéknak! Hozzáfűzhető legemlékezetesebb momentumai közé tartoznak a főváros forgalmát lassító kerékpársávok, amelyek nagy mértékben szaporították a csúcsforgalomban a fővárosi dugókat, lényegest romlást idézve elő a főváros levegőjének minőségében is.

A kritikákra válaszul Karácsony Gergely utasítására a nagykörúti forgalom egyik oldalán például felvitték a járdára a biciklisávot, amely a gyalogos sáv szűkülését eredményezte, máshol pedig a parkolósávra festették fel a biciklisávot, ellehetetlenítve ezzel a körúti parkolást. A járvány első hullámában nagy botrányt váltott ki a sorozatos mulasztások következtében kialakult fertőzési gócpont a kizárólagosan fővárosi fenntartású Pesti úti idősek otthonában. Komoly bírálatként lehet felhozni a városvezetéssel szemben a Lánchíd felújításával kapcsolatos körülményeskedést, tétovázást is. Eddig megvalósult legnagyobb választási ígérete a Pride-rendezvény biztosítása és a Városházára kikerülő szivárványos zászló.

Hírdetés

Egyébként még ha a látszat másra is enged következtetni, hiszen olyan félénk, visszahúzódó, szelid fiatalembernek néz ki Karácsony Gergely Szilveszter, mégis lehet benne valamennyi kurázsi, mert szemrebbenés nélkül bevállalja a legmerészebb célkitűzéseket is. Miniszterelnök-jelölt (vasárnapra ígérik a bejelentését Dobrev Klára mellé) valószínűleg azért lehet majd belőle, mert megnyerte a főpolgármester-választást. Viszont kormányfő-jelöltként egyszer már csúfosan megbukott, igaz 2018-ban nem sorakozott fel mögé az egész balliberális ellenzék a megcukisodott Jobbikkal együtt. Ezt követően jelentette ki, hogy

Alapvetően az az érzésem, hogy a f…ért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem.” 

Talán a képességeivel, esetleg az angol nyelvtudásával lehet gond? Most viszont mi változtathatta meg az álláspontját? Mert nagyon úgy néz ki, hogy az ellenzéki oldalon divatos előválasztáson ő indul a legnagyobb eséllyel, sőt, azt is mondogatják, hogy az egész egy színjáték lesz, amelyben Jakab, Dobrev, Fekete-Győr, Márki-Zay eljátsszák majd a rájuk kiosztott statisztaszerepet, de a befutó Karácsony lesz.

És akkor Fidesz lesz neked nemulass! A kihívásra legesélyesebb jelölt már világgá is kürtölte egy tekintélyes sajtóorgánumban, a The Economistban, hogy mennyire elégedett magával, mert magasabb is, soványabb is Orbán Viktornál Bizonyára örül, hogy legalább ebben a dologban fölé tud emelkedni a miniszterelnöknek! Képességekben, rátermettségben, nemzeti elkötelezettségben viszont nem!

Bárki is lesz Orbán Viktor ellenzéki kihívója 2022-ben, nagyon fel kell kötnie a gatyáját (vagy a szoknyáját), mert köztudott, hogy minden ellenzéki jelölt mögött a múlt sötét árnyékaként ott lebeg Gyurcsány Ferenc, aki igazat utoljára még pici gyerekként mondott, hogy tele van a bili!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »