Madárbarát mintakert tanösvény átadó az „Év madárbarát településének”

Madárbarát mintakert tanösvény átadó az „Év madárbarát településének”

Share 0 Tweet 0 Share Akár, 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás napelemre és energiatárolóra! Kalkuláljon itt! (x)

A szeptember végén lezárult pályázaton, a 34 pályázó település közül az Év madárbarát települése kitüntetést Budapest Főváros III. kerülete nyerte el. A címen túl a nyertes települést az MME egy madárbarát mintakert tanösvénnyel ajándékozta meg, amelyet 2023. december 18-án adtunk át.

A tanösvény helyszínére Óbuda Békásmegyer önkormányzata a közösségi tervezéssel megvalósuló Mészkő parkot jelölte ki, amely megalakulása óta közkedvelt hely a környéken élők körében, ráadásul az önkormányzat egy korábbi nyertes pályázatának köszönhetően a területen már évek óta áll egy madárles-játszótorony. A parknak közvetlen kapcsolata van a felette elterülő erdővel, és az is előny, hogy a parkfenntartók szerencsére nem követik azt a nem kívánatos, ám egyre elterjedtebb „divatot”, hogy a „rendezettség” érdekében minden bokros és cserjés részt kiírtsanak, így a parkban váltakoznak a füves és bokros élőhelyek, rengeteg búvóhelyet és természetes táplálékot kínálva az itt található élőlényeknek.

Hírdetés

A tanösvény 15 állomáson keresztül mutatja be azokat a természetbarát eszközöket, amelyek segítségével bárki, minimális anyagi ráfordítással a saját kertjében is élőhelyet tud teremteni a madaraknak és más élőlénycsoportoknak, hiszen a tanösvényen a madarak számára kihelyezhető különféle odúkon, etetőkön és itatókon túl találkozhatunk békamenedékkel, denevérodúval és méhecskehotellel is. Reméljük, hogy a park látogatói örömmel fogadják a tanösvényt, és ezúton köszönjük a Háromhegy Közhasznú Egyesületnek, hogy vállalták a két új etető működtetését.

Forrás: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »