Ma van a Közfelháborodás Napja – A magyar állam nem mondja ki az igazságot a devizaügyben (helyesbítés)

Egyeztetésre érkeztek, intézkedéssel távoztak

Helyesbítve a Nem adom a házamat mozgalom információival

A Bankcsapda Egyesület is csatlakozik a mai Közfelháborodás Napja rendezvényhez, melyet este 17 órától tartanak azok a devizakárosultak, akiknek már igencsak nincs mit veszteniük.

A piaci árfolyam mentén történt forintosítás nem fogja megoldani a lakásaikat elvesztők gondjait. Jól látható, hogy ezzel a forintosítási színházzal a kormányzat egy ráerőszakolt feladatot teljesít. A felháborodás országszerte egyre nagyobb, a kézivezérelt média a lényegről hallgat, akik pedig egyeztető tárgyalásra mentek a képviselői irodaházba, azokat a készenléti rendőrség kiebrudalta. Hiába a kormánypropaganda, az elhallgatott valóság, ma Magyarországon több mint 3 millió ember mélyen a létminimum alatt él. 

A Bankcsapda Érdekvédelmi Szervezet értesítése:

A magyar államnak akadozik kimondani az igazságot deviza ügyben !

… a magyar nemzetgazdaság a mi egyéni szerződéseinktől, tovább már nem függhet, ezeknek az uzsorás szerződéseknek a típusa, mennyisége miatti járulékos károkért a felelősséget ma már nem elég szavakban vállalni !

Ott leszünk a 17-i tüntetésen.

2014. november 17-én Hétfőn 
1133 Budapest, Váci út 76. előtt találkozunk!
18.00 -18.30 között !

A lényeg …

A kitiltási ügy kirobbanása óta eltelt rendkívül rövid időszak alatt, sok új botránytémát adott a magyar lakosságnak a Kormányzat és a végére hagy…ta a lényeget a devizahitelek aktuális “piaci” árfolyam melletti forintosítását …

Ez a Kormányzat válasza az amerikai kitiltási ügyre és ez a kitiltás valódi oka is !

…a médiában rendre összemossák, keverik a Kúria tavalyi (6/2013 PJE) és az idei (2/2014 PJE) jogegységi határozatait, melyek eltérő tartalommal, így különböző következménnyel bírnak.

A forintosítást “üdvözlő” politikai erő a parlamentben a “liberálisok” voltak, akiket Fodor Gábor és Bodnár Zoltán képvisel… ez a láthatatlan tömegeket képviselő “bolhacirkusz” tömörülés a szocialisták farvizén evezett be a parlamentbe.

A szocialisták a forint árfolyam alakulásáért és a helyzetért a Kormányt hibáztatják, de Simon Gábor (eljárás alatt) volt barátjuk és vezető tisztségviselő volt ebben a pártban, sem bízott túlságosan a forintban, hiszen külföldi bankokban, devizabetétekkel rendelkezett a hírek szerint.

A radikális párt a parlamentben folyamatosan mantrázza a felvételkori árfolyamon történő forintosítást, azonban a felvételkori árfolyam melletti forintosítás és az eredetileg átadott forint összeg között, mára milliós különbség alakult ki.

A politikai pártok összezártak, most nekünk kell ezt megtenni

BANKCSAPDA ÉRDEKVÉDELMI CIVIL SZERVEZET elnöksége

NIF:

Korábban pontatlanul közöltük a lejjebb látható információkat, hiszen a Hungária Tv felvétele a Nem adom a házamat mozgalom november 14-én a képviselői irodaházban történt eseményekről számolt be.  Időközben szerkesztőségünk a következő értesülésekhez jutott Póka Lászlótól, a mozgalom vezetőjétől:

A nem adom a házamat mozgalom ma, 17-én este 17:30-kor a Kossuth téren az FHB bank előtt várja a SeVizahiteles kifosztottakat.

Összefoglaló a Képviselői Irodaházban 2014. november 14. napján történt felháborodásról

Előzetesen látni kell, hogy mi, akik ott aktívan a végsőkig kitartottunk nem valakinek a katonái vagyunk, és nem is akarunk az lenni. Nem hajtunk végre parancsot.

Mi harcosok vagyunk. Harcosok, akik a szívükre hallgatnak. Maguktól, magukért, és azokért, akik már nem tudnak küzdeni igazságért, szabadságért.

Ha valakivel egy az utunk, akkor megyünk rajta közösen. Mindaddig együtt, amíg közös a cél, és ezért megalkuvás nélkül hajlandók vagyunk mindannyian erőt feszíteni.

Ha úgy vesszük észre, hogy nem ugyanaz a küldetésünk, akkor inkább haladunk tovább kevesen becsülettel, mint sokan árulással.

Mi magunk döntünk abban, hogy kivel, miért, és meddig működünk együtt.

Csupán azért, hogy többen legyünk, nem mondunk le az elveinkről.

Az elszánt harc igazságért, szabadságért, egy magányos sport. Nem jönnek velünk a számítók közül:

Hírdetés

– Az okosok, mert tudják, hogy ha letévednek az igaz útról, ő ellenük is fellépünk.

– A gyávák, mert tudják, hogy mi a végsőkig küzdünk, és ez nekik túl nagy ár a cél elérésért.

– A megalkuvók, mert nálunk nem találnak társakra.

Ha valaki együttműködés helyett mégis önös érdekére ki akarná használni a kapcsolatunkat, annak tudnia kell, hogy egyszer vége lesz.

Maga a történet teljesen hétköznapi volt. Hazaáruló Kövér László úgy gondolja, hogy a Képviselői Irodaház a sajátja, és néhányunkat csak úgy odaszólva az őrségnek kitiltott az épületből.
Mi meg nem így gondoljuk. Hisszük azt, hogy nincs joga senkinek alapos indok nélkül és bírósági út kihagyásával egy Magyar állampolgárt kitiltani egy középületből.

Abban is hiszünk, hogy Magyarországon már csak úgy érvényesülhetünk, ha az igazságért határozottan együtt fellépünk. – Lehetne esetleg seggnyalással is előre jutni, de többek között mivel ezen az úton nagy a tülekedés, ezt meghagyjuk a többieknek. –

Mi inkább a magunk szerény módján elmondtuk, hogy mit akarunk.

Tettük ezt előbb a kalauz jelmezbe öltöztetett, Országgyűlési Őrségnek elnevezett biztonsági őrséget játszó Kövér Lackó magánhadseregének.

Mivel nem volt papírjuk, – és e nélkül nem tudtak meggyőzni az intézkedés jogosságáról – kicsit felháborodtunk.

Ezt követően hosszas vitánk alakult ki a Jobbik lépviselőivel, akik arról próbáltak meggyőzni, hogy fogadjuk el a jogsértő bánásmódot.
Nem tettük. De levontunk néhány következtetést.

Kis idő múlva megérkezett egy hadseregnyi rendőr, akik míg a kitiltásról szóló papírra vártunk, gyakorlatilag érdemi felszólítás nélkül megrohamozták lelkesen ellenálló csapatunkat.

Csak találgatni tudjuk, hogy miért volt ilyen sürgős. Leginkább az elmúlt időszak türelmes rendőri fellépései tükrében volt érthetetlen a kapkodás.

Ilyenek jutottak eszünkbe a sietség okaként:
– Még nem ebédeltek, és bután nézett volna ki a Képviselői Irodaház lépcsőjén falatozó rendőrsorfal.

– Mégis csak Kövér nagyobb kutya, mint Orbán. Legalábbis jobban fáj neki, ha rángatják a bajuszát.
– Talán, mert nem voltak nálunk nehéz számítógép alkatrészek, amivel jó nagy kárt tudtunk volna okozni.

– Ha maradunk még egy kicsit, még felébrednek az irodaház alkalmazottai is, és rájönnek, hogy valóban hazaárulókat szolgálnak.

(Talán az alábbi áll a legközelebb az igazsághoz)
– Nem csak az első számú uzsorás, Csányi retteg tőlünk jobban, mint a fociszurkolóktól. Végjátékban vergődő bajuszkirály is összecsinálta magát az igazságért elszántan harcoló kemény csapattól.

Úgy gondolom, hogy csak az érdemel többet, mint amit a hatalom magától enged, aki hajlandó felvállalni ennek a harcát is.

Póka László

“Kemény” dolguk volt a készenléti rendőröknek (A Hungária Tv felvétele):

A pénteki irodaházi eseményekkel kapcsolatban a mozgalom panasszal élt a rendőri intézkedés miatt: 

Tisztelt Illetékes Hatóság!

Jelen panaszt elküldtem elektronikusan a BRFK ügyeletére, a Készenléti Rendőrség címére, valamint az V. kerületi Rendőrkapitányság címére. Tettem ezt ezért, mert az intézkedés során nem derült, ki, hogy a szabálysértési eljárást, valamint a békés, a kitiltásuk miatt informálódni szándékozó embereket pontosan melyik szerv intézkedése keretében vezették ki jogszerűtlen keretek között az épületből. A helyszínen az intézkedő rendőrök ezt vagy nem közölték, vagy nem lehetett hallani a nagy zajban.

Kérem, hogy amennyiben nem a tisztelt cím az illetékes a panasz elbírálásában, úgy azt értesítésem mellett szíveskedjenek az illetékes részére továbbítani.

Szintén kérek mielőbbi értesítést elektronikus arról, hogy a panasz kivizsgálását hol hajtják végre, ugyanis minden bizonnyal az illetékesnek szüksége lesz (számomra érthetetlen okból) a panasz saját aláírással ellátott példányára. Ezen kívül úgy értesültem, hogy az érintettek nagy része panaszt kíván benyújtani az intézkedés ellen. Az illetékességgel bíró szervről történő értesítéssel az ő panaszuk beadását is meg tudjuk könnyíteni. Együttműködésüket, és gyors válaszukat előre is köszönöm. Kérdés esetén az ismert, és alulra írt elérhetőségeimen állok rendelkezésre akár személyes egyeztetés keretében is.

Panasz:

Alulírott Póka László, szül: Póka László, Budapest, 1969.03.08. an.: Orcsik Lídia, lakcím: 2316 Tököl, Pongrtáz G. u. 7. panasszal élek a 2014. november 14. napján a déli órákban a Budapest V. kerület Széchenyi rakpart 19. számú épületben történt rendőri intézkedés ellen.

Indoklás, panasz részletezése:
Elöljáróban jelzem, hogy maga az elvezetés módja kisebb nagyobb emberi megnyilvánulásoktól eltekintve nem kifogásolható.
Panaszomat az intézkedés jogszerűtlensége, szakszerűtlensége, ésszerűtlensége okán nyújtom be.

Előzmények: Az említett napon 10 óra körüli időben többen meghívásra érkeztek az irodaházba. A szokásoknak megfelelően korábban leadták a szükséges adatokat. A helyszínen kiderült több személy esetében, hogy nem léphet az épületbe. Ennek okáról előbb semmilyen magyarázatot nem adtak a szolgálatot teljesítő személyek.
Ezen néhányan felháborodtak, politikai támadást véltek az ügy mögött, és követelték, hogy mutassák be a kitiltásukról szóló indoklással alátámasztott okiratot. A felháborodás egyetlen alkalommal sem lépte túl a békés véleménynyilvánítás kereteit. Mivel a vélemények többek között erősen cibálták hazaáruló Kövér László házelnök bajszát, és haverja, az első számú uzsorás Csányi Sándor önbecsülését, így az írásos indoklásra békésen, de nem csendesen várakozó emberek nagyon rövid időn belül politikai nyomás alá helyeződtek.
Ez után hosszabb időn keresztül már a szóváltás nem a tétova őrséggel folyt, hanem a meghívó politikai párt képviselőivel.

Később érkezett egy egyenruhás személy az Országgyűlési Őrségtől, és felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy az épületben a hangoskodás a 9/2013-es elnöki rendelet alapján nem kívánatos. Egyetlen szóval sem említette, hogy az épületet el kellene hagyniuk az előtérben még mindig az írásbeli indoklásra várakozó embereknek.

Ezt követően kis csoportokban csendesen, vagy kevésbé csendesen, de a felhívásnak eleget téve nem kirívóan hangosan beszélgetések folytak. A hangerő legfeljebb a jelenlévők nagy száma, és a felkorbácsolt indulatok miatt tűnhetett az átlagosnál nagyobbnak. Az indulatokat ez után már csupán a velünk tárgyaló politikusok nyilatkozatai, az épület előtt nagy számban, félelemkeltő és erőt demonstráló módon felsorakozott rendőrség váratlan megjelenése váltotta ki.

A rendőrség állományából mindössze a rendészet civil ruhás munkatársaival sikerült egyeztetni. Több ember jelenlétében kérdésére elmondtam, hogy arra várunk, hogy valaki írásban közölje a nagy számú, meghívásra érkezett, és rendben regisztrált személy kitiltását, és indoklását. Erre Ő jelezte, hogy utána néz a dolognak, és hamarosan visszatér.

A visszatérése nem történt meg. Helyette egyenruhás rendőrök jelentek meg nagy számban a lépcsőn, mely nagy félelmet keltett a bent várakozó emberekben. Ekkor ez miatt újabb hangoskodás kezdődött. A nagy hangzavarban nem lehetett érteni, hogy az előtérbe érkező rendőrök mit mondanak. Az emberek félelmükben összekapaszkodtak, mert a rendőrök testbeszédéből, mutogatásaiból erőszakos fellépésre lehetett következtetni. Az emberek sikítoztak, énekeltek, igazságot követeltek.
Az eljáró rendőrök szavát továbbra sem lehetett érteni, miközben az embereket kikísérték az épületből, és az utcán igazoltatták őket.

Érthetetlen és váratlan volt a rendőri fellépés. Különösen az elmúlt időszak erőszakos megmozdulásaival szembeni türelmes, hosszú időn keresztül több alkalommal hangosbeszélőn törtnő felszólítások tudatában.
Ésszerűtlen, szakszerűtlen és mellőzik a következetes jogalkalmazást az alábbi esetek:
-1. Egy erőszakos, jelentős kárt okozó rongálással járó rendbontáson megtalálja a módot a rendőrség arra, hogy a felszólítások jól hallhatóak legyenek, és kellő időt (több órát) hagy azok megértésére, valamint végrehajtására.

-2. Békésen beszélgető, egy okiratra váró csoportot ésszerűtlenül rövid idő alatt érthető felszólítások nélkül testi kényszer alkalmazásával eljárás alá von.

Az utóbbi esetben nem keletkezett anyagi kár. Nem sérül senki. – Illetve igen, mégis történt sérülés: Az igazságtalanság keménynek tűnő burka repedt meg ismét. És persze pökhendi hazaáruló Kövér László önbecsülése. Vagy érinthetetlen politikusok hazugságaira derült fény. – a jelenlévők nem akadályozták súlyosan a Népképviseleti szerv működését, hiszen szándékosan szabadon hagyták a másik bejáratot.
Semmi nem indokolta a kiszámíthatatlan, minden előzetes jelzés nélküli rendőri rohamot, hacsak bajuszkirály közvetlen parancsa nem késztette ara a nép szolgálatára esküt tevő hatóságot, hogy ismét szolgálja a nép árulóit.

A fentiek alapján kérem az eset részletes kivizsgálását, a rendőri intézkedés jogszerűtlenségének megállapítását, és az eljárás alá vont személyekkel szemben az eljárások megszüntetését.

Tököl, 2014. november 17.

Tisztelettel: Póka László

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »