Lukasenka minisztériumi dolgozók felfegyverzését tervezi Fehéroroszországban

Lukasenka minisztériumi dolgozók felfegyverzését tervezi Fehéroroszországban

Fehéroroszország ura, Aljakszandr Lukasenka elnök tervbe vette, hogy felfegyverzi a Sürgősségi Helyzetek Minisztériumának alkalmazottait, illetve pontosabban azok egy részét. A BelTA hírügynökség hétfői jelentése szerint az elnök egy kormányzati tájékoztatón beszélt a minisztériumot érintő átalakításokról – írja a 24.hu.

Az elnök kifejtette, azért gondolkodik a stáb felfegyverzésén, mert amennyiben az ukrajnai konfliktus háborúba fordul, a dolgozók is segítséget nyújthatnak a hadseregnek.

„Kis ország vagyunk, nem rendelkezhetünk 2-300 ezres hadsereggel. A fegyveres erőink létszáma, hadseregünk 65 ezer fő. Ám, ha valamilyen konfliktus, vagy ne adj isten háború tör ki, a minisztérium alkalmazottai sem maradhatnak ki belőle”

– fogalmazott Lukasenka. Az elnök szerint épp ezért a munkatársaknak ismerniük kell a fegyvereket.

Hírdetés

„Milyen fegyverek? Pisztolyok, géppisztolyok, géppuskák, gránátvetők. Biztosítsunk nekik más felszerelést? Szerintem igen. Nagy segítséget fognak nyújtani a hadseregnek, ha valami baj történne”

– tette hozzá az elnök.

A minisztériumnak eddig főként természeti katasztrófák veszélyhelyzeteinek felszámolása, illetve a polgári védelem területén voltak feladatai.

Mint tavaly novemberben megírtuk, újabb szuperfegyvereket vásárolt Kövér László házőrsége: az Országgyűlési Őrség  tömegoszlatáshoz ideális gránátvetőt, távcsöves mesterlövész puskát, hangtompítós géppisztolyokat és pisztolyokat vásárolt. Noha nem árulták el, mennyit költöttek az új fegyverekre – és egyáltalán, mit használnak a listán szereplő arzenálból –, nem tudni a konkrét összegeket, az viszont sejthető, hogy akár százmilliós beszerzésről lehet szó.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kövér László felügyelete alá tartozó fegyveres testület félelmetes arzenált használhat: a több mint 400 tagú fegyveres szervezet 2017-ben kapott felhatalmazást nagy tűzerejű fegyverek használatára, de az olyan „nem halálos kényszerítőeszközökből” is betáraztak, mint a bivalyerős Taser X26-sokkoló, vagy a teleszkópos taktikai rendőrbot (közkeletű nevén: vipera).


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »