Lukács: Százmilliókért repked Parragh László, a vállalkozók viszont semmit nem kapnak

Lukács: Százmilliókért repked Parragh László, a vállalkozók viszont semmit nem kapnak

Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője szombaton a 5000 forintos iparkamarai tagsági díj eltörlésével kapcsolatos népszavazásáról tartott sajtótájékoztatót Békéscsabán. A politikus az ügy sikere érdekében bejárja az országot, hogy helyben győzze meg a magyar kisvállalkozásokat annak fontosságáról, hiszen nekik számít legtöbbet ez a mindenféle ellenszolgáltatás nélkül beszedett sarc.

A konzervatív párt országgyűlési képviselője ma délelőtt amellett a STOP5000 című népszavazási kezdeményezése mellett gyűjtötte az aláírást, amelynek célja, hogy a vállalkozásoknak kötelező 5000 forintos kamarai hozzájárulást eltöröljék.

Lukács elmondta:

Azért indította el a vállalkozások érdekében a kezdeményezését, mert pártjával együtt úgy ítélte meg, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kötelezően befizetendő ötezer forintért cserébe a vállalkozások semmilyen érdemi segítséget nem kapnak.

A népszavazási kezdeményezés helyzetéről elmondta, hogy „átverekedte magát a jogi buktatókon”, mind a Kúriát, mind az Alkotmánybíróságot megjárta már. Most a rendelkezésünkre álló nem egészen 120 napban összesen 200 ezer aláírást kell összegyűjteni.

Békéscsabára is azért érkeztem a mai napon, és azért gyűjtjük az aláírásokat, hogy a vállalkozásoknak, illetve mindenkinek, aki ezt az ügyet támogatja, és szeretne aláírni, annak lehetősége legyen ezt az ügyet eljuttatni népszavazásra – fogalmazott.

Lukács László György néhány példát is felhozott, amelyek mutatják, hogy mennyire haszontalan a kötelező kamarai tagság és az ezután fizetendő hozzájárulás. A népszavazás kezdeményezője rámutatott: a kamara által beszedett közel 5,2 milliárd forintból Parragh Lászlóék 230 millió forintért olyan chatbotot vásárolnak, ami pár tíz euróért elérhető a piacon.

Hírdetés

Százmilliókért repked Parragh László, sőt olyan székházat bérelnek, amelynek az éves bérleti díja is közel 100 millió forint, de a propagandamédiát is sikeresen támogatja a kamara a vállalkozások pénzén

– sorolta a felháborító példákat az ellenzéki politikus.

A Covid-járvány időszakát, a gáz és a villany árának extrém emelkedését különösen beszédes példaként említette, hiszen a kamara akkor semmilyen segítséget nem nyújtott azoknak a vállalkozásoknak, akik sorra kényszerültek bezárni.

Az 5000 forint eltörlését célzó kampány január 22-én indult és várhatóan első körben április 20-ig tart majd. Az idei önkormányzati és EP-választási kampány okán azonban szünetel a gyűjtés június 9-ig, majd a nyár közepéig újból folytatódik – mondta a jobbikos politikus.

A kezdeményezést egyébként online is alá lehet írni a STOP5000.hu oldalon.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »