Lövöldözés volt Koppenhága egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában

Lövöldözés volt Koppenhága egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában

Vasárnap lövöldözés volt az Amager városrészben található Fields bevásárlóközpontban, Koppenhágában. A rendőrség közlése szerint több embert meglőttek.

A dán rendőrség nagy erőkkel érkezett a helyszínre. Egy embert letartóztattak, de további részleteket nem közöltek. A környékbeli utakat lezárták. A helyszínen mentők és tűzoltók is vannak.

Sophie Andersen, Koppenhága főpolgármestere a Twitteren azt írta, egyelőre nem tudni, hányan sérültek meg, de a támadás “rendkívül súlyos”.

Hírdetés

BREAKING 🇩🇰 : Watch – The moment gunmen fired multiple people at ‘Fields’ shopping mall in #Copenhagen, Denmark. ♦️Man on a shooting rampage inside ‘Fields’ shopping mall. ♦️Several people shot according to Danish police.#Denmark pic.twitter.com/yift2Hipg8 — Zaid Ahmd  (@realzaidzayn) July 3, 2022

A szemtanúk kaotikus körülményekről számoltak be, az első lövések után eluralkodott a pánik, mindenki menekülni kezdett. A Fields Dánia legnagyobb bevásárlóközpontja, több mint 140 üzleti egységgel és étteremmel. Alig egy mérföldre pedig a bevásárlóközponttól Harry Styles brit énekes lép fel.

BBC


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »