Lövöldözés volt az angliai Plymouthban, többen meghaltak

Lövöldözés volt az angliai Plymouthban, többen meghaltak

Több halálos áldozatot követelő lövöldözés történt a dél-angliai Plymouthban- jelentette a Sky News brit hírtelevízió csütörtök este.

A rendőrség közlése szerint sérültek is vannak. A helyi sajtó öt vagy hat halottról tud, a rendőrség azonban ezt nem erősítette meg – írja az Origo.

A rendőrség lelőtte a lövöldözőt, azt közölték, az „incidens véget ért”. A lövöldözés oka nem ismert.

Egy szemtanú azt mondta a Sky Newsnak, hogy először kiabálást, majd három-vagy négy lövést hallott. Ezután a támadó berúgta egy ház ajtaját, ott folytatta a lövöldözést, majd egy helyi parkba menekült, ahol találomra lőtt az emberekre. 

Hírdetés

A helyi sajtó úgy tudja,

öt, talán hat ember is meghalt, illetve a támadót a rendőrség lelőtte. 

A hatóságok egyelőre nem erősítették meg az áldozatok számát, de annyit közöltek, hogy voltak halottak és sebesültek. A kikötőváros érintett kerületét, Keyhamet lezárták, és felszólították a lakosságot, hogy lehetőleg kerülje ezt a városrészt.

„Az incidens nem köthető terrorizmushoz, és a gyanúsított sincs szökésben Plymouth városában” – közölte Johnny Mercer, a helyi Konzervatív Párt egyik képviselője.

Korábbi értesülések szerint a mentőegységek nagy erőkkel vonultak ki a történtek helyszínére. A Konzervatív Párt képviselője a Twitteren komoly és tragikus történésekről számolt be, és felszólította a lakosságot, hogy mindenben kövessék a rendőrség utasításait.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »