Lezuhant az amerikai tengerészgyalogság egy speciális repülőgépe

Lezuhant az amerikai tengerészgyalogság egy speciális repülőgépe

Lezuhant az amerikai tengerészgyalogság egyik speciális repülőgépe, billenőrotoros MV-22B Osprey típusú konvertiplánja Kalifornia déli részén, a balesetben négy katona életét vesztette, ötödik társuk sorsáról nem tudni – közölte csütörtökön Mason Englehart, az amerikai tengerészgyalogság szóvivője a CBS News hírtelevíziónak nyilatkozva.

A baleset helyi idő szerint szerdán történt a kaliforniai Glamis térségében a mexikói határ mellett. Egyelőre nincsenek értesülések arról, milyen jellegű bevetésen volt a gép.

Hírdetés

A helikopter és a légcsavaros repülőgép tulajdonságait ötvöző gép a Glamistól 225 kilométerre nyugatra található Camp Pendleton tengerészgyalogsági bázison állomásozott. Osprey típusú konvertiplánok a múltban többször is szenvedtek balesetet, a Los Angeles Times mostani balesetet megelőző összesítése szerint 46 ember halálát okozva.

Sarah Marshall, a tengerészgyalogság egyik szóvivője a Los Angeles Timesnak nyilatkozva elmondta, hogy a közösségi médiában megjelent bejegyzések és a mentőegységek korai rádióforgalmában felbukkant információkkal szemben a gép fedélzetén nem voltak radioaktív anyagok.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »