Lemond minden tisztségérõl a parlamentben droggal fülön csípett AUR-os

Lemond minden tisztségérõl a parlamentben droggal fülön csípett AUR-os

Mircea Gheorgheosu péntek délután bejelentette, hogy lemond minden, a parlamentben, illetve a Románok Egyesüléséért Szövetségben (AUR) betöltött tisztségéről.

Az ügyben eljáró hatóságokhoz közel álló források szerint Mircea Gheorgheosut a fővárosi 17-es számú rendőrőrsre kísérték be, miután a kormányőrség (SPP) pénteken a parlament egyik bejáratánál marihuánát tartalmazó borítékot talált nála.

Gheorgheosu az AUR sajtóirodáján keresztül közölte, hogy a nyomozás lezárásáig minden tisztségéről lemond, amelyet a parlamentben és a párton belül töltött be.

Hírdetés

Kifejtette: a törvényt tiszteletben kell tartani. „Azokat a tetteket, amelyekkel gyanúsítanak, a román törvények, a körülöttem élő emberek és mindenekelőtt Isten ítéli meg. De a tetteimért, emberként és állampolgárként, egyedül én vagyok felelős” – nyomatékosította Gheorghescu.

Mircea Gheorgheosu az AUR tagja, a kommunikációs részlegen dolgozott, és a párt 2020 januári kongresszusán szóvivői tisztséget töltött be.

A bukaresti rendőrség pénteken hivatalosan csak annyit közölt: a kormányőrség (SPP) pénteken a parlament egyik bejáratánál feltartóztatott egy férfit, akinek egy „gyanús boríték” volt a zsebében.

Az AUR társelnöke, George Simion a hírre úgy reagált: a nyomozás lezárása után a párt „megfelelő intézkedéseket” hoz az alkalmazottjuk ügyében. „Az biztos, hogy Gheorgheosu úr nem lesz a miniszterelnök-jelöltünk” – jelentette ki a politikus.

A szenátus elnöke, Anca Dragu utóbb megerősítette, hogy az AUR frakciójának egyik alkalmazottját, Mircea Gheorgheosut feltartóztatták csütörtökön tiltott szerek birtoklása miatt a parlament egyik bejáratánál.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »