Lehet tervezni a családi kirándulásokat! Mutatjuk a következő tanév iskolai szüneteit

Kevesebb mint egy hét múlva megkezdődik az újabb tanév, a diákok ismét beülnek az iskolapadba és az óvodásoknak is indulnak a kötött foglalkozások és a közös játék. Az alábbiakban mutatjuk a szlovákiai 2024/2025-ös tanév iskolai szüneteit.

Idén nem lesz túl kegyes a naptár a diákokkal, hisz a standard szüneteken kívül szinte minden munkaszüneti nap hétvégére esik. A szeptember 2-i tanévnyitó után így az első szusszanásra október végén kerül csak sor.

Az őszi szünet október 30-án és 31-én tart. A diákok október 29-én, kedden mennek utoljára iskolába, majd november 4-én, hétfőn folytatják a tanulást.

A november ezután végig a tanulás jegyében telik.

A téli szünet december 23-án, hétfőn veszi kezdetét. A diákok december 20-án, pénteken mennek utoljára iskolába, majd január 8-án, szerdán kezdik meg az első félévből hátralévő napokat.

Az első félév január 31-ével zárul, azonban a bizonyítvány kiosztásán kívül másban ez már nem nyilvánul meg, mióta eltörölték az egynapos félévi szünetet.

A következő szünet a tavaszi lesz. Ez a hagyományoknak megfelelően három különböző időpontban valósul meg területi felosztástól függően.

Hírdetés

Kassa és Eperjes megye diákjai február 14-én mennek utoljára iskolába és február 24-én kezdik meg ismét a tanulást. Pozsony, Nagyszombat és Nyitra megye diákjai február 21-én mennek utoljára iskolába és március 3-án kezdik meg ismét a tanulást. Besztercebánya, Zsolna és Trencsén megye diákjai február 28-án mennek utoljára iskolába és március 10-én kezdik meg ismét a tanulást.

A diákok ezt követően egészen április közepéig csak a tanulással foglalkozhatnak.

A húsvéti szünet április 17-én, csütörtökön veszi kezdetét és április 22-ig tart. A diákok április 16-án, szerdán mennek utoljára iskolába a szünet előtt, majd április 23-án, szerdán veszik hátukra ismét az iskolatáskát.

Május 1-e és 8-a 2025-ben csütörtökre esik. Ha csak az igazgatók nem döntenek igazgatói szabad elrendelésében, úgy a diákok nem örülhetnek a hosszú hétvégének.

Innentől a nyári szünetig gyakorlatilag két hónapnyi megfeszített munka következik az iskolások számára. A bizonyítványosztásra június 27-én, pénteken kerül sor, és egészen augusztus 31-ig élvezhetik a nyári semmittevést a nebulók. A következő tanév szeptember 1-jén, hétfőn kezdődik, miután a Fico-kormány eltörölte a nap munkaszüneti jellegét.

Az óvodák a tanév során a fenntartó döntése szerint fogadják a gyermekeket. A legtöbb helyen a szünetek követik az iskolai szünetek menetrendjét.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »