Lehet, hogy már a patikában is el lehet majd végezni koronavírusos gyorsteszteket

Lehet, hogy már a patikában is el lehet majd végezni koronavírusos gyorsteszteket

Megfelelően képzett személyzet segítségével kész biztosítani az antigén gyorstesztekkel való tesztelést a patikákban a Romániai Gyógyszerforgalmazók Egyesülete (ADRFR) – írták az AGERPRES hírügynökséghez eljuttatott közleményükben.

Hírdetés

Az ADRFR elnöke, Iulian Trandafir szerint Franciaország, Olaszország, Németország és Spanyolország példája azt igazolja, hogy az antigén gyorstesztek patikában történő felhasználása jó és követendő gyakorlat, amennyiben a tesztelést képzett személyek végzik. Ehhez az egészségügyi minisztérium felügyelete alatt, a közegészségügyi igazgatóságok és a romániai gyógyszerészkamara támogatásával, szervezett keretek között ki kell képezni a patikák személyzetét – teszi hozzá.

Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter kedden úgy nyilatkozott, hogy a közegészségügyi igazgatóságok révén a patikák ingyen kapnak majd COVID-teszteket, a tesztelési díjat pedig minden gyógyszertár maga szabja meg. A miniszter reményét fejezte ki, hogy ezt a szolgáltatást elfogadható ár fejében nyújtják majd a patikák. Voiculescu azt nem tudta pontosan megmondani, mikortól kerülhet sor a gyógyszertárakban történő tesztelésre. „Lehet egy hét múlva, lehet egy hónap múlva” – fogalmazott.(agerpres)

A nyitókép illusztrációként szolgál. A képen látható patika a világ első olyan gyógyszertára, ahol pirulák helyett verseket írnak fel. Erről itt írtunk.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »