Legyen az iskolaudvar a gyerekeké vakációban is! A Declic Kolozsváron akciózott

Legyen az iskolaudvar a gyerekeké vakációban is! A Declic Kolozsváron akciózott

Rendhagyó tiltakozó akciót szervezett csütörtökön a Declic a kolozsvári polgármesteri hivatal előtt: a szervezet több tagja egy csapat gyerekkel ugróiskolát játszott, röplabdázott és ugrókötelezett.

A Declic csütörtöki közleménye szerint ezzel akarták felhívni az ország polgármestereinek a figyelmét arra, hogy míg az egyre zsúfoltabb városokban a gyerekeknek nincs ahol játszaniuk, az iskolaudvarok zárva vannak a vakációban.

Hírdetés

A szervezet azért választotta éppen Kolozsvárt a tiltakozó akció helyszínéül, mert Emil Boc polgármester a Romániai Municípiumok Egyesületének (AMR) az elnöke, és ebben a minőségében napirendre tűzheti a témát az egyesület következő ülésén.

A megmozdulás végén a Declic képviselői átadták a polgármesternek a 10 ezer állampolgár által aláírt petíciót, amelyben az iskolaudvarok megnyitását követelik a vakációkban, tanítási időn kívül és hétvégeken.

A szervezet képviselői szerint Boc ígéretet tett arra, hogy az AMR következő, augusztus 15-ére tervezett ülésén vitára bocsátja a Declic petícióját. (agerpres)

Illusztráció: Kai Pilger képe a Pixabay -en.


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »