Lebuktatta magát a gyanúsított: miután megszökött a házi őrizetből, felhívta a rendőrséget – gratulálunk

Lebuktatta magát a gyanúsított: miután megszökött a házi őrizetből, felhívta a rendőrséget – gratulálunk

Lebuktatta magát egy gyanúsított: miután megszökött a házi őrizetből, felhívta a rendőrséget – gratulálunk

Néhány napon belül több bűncselekmény miatt felel a bíróságon az a 32 éves férfi, aki Heves megyében megszökött a házi őrizetből. A szökevény ráadásul saját magát buktatta le.

Hírdetés

Tavaly több bűncselekmény miatt emeltek a férfi ellen vádat. A Hatvani Járásbíróság ősszel elrendelte a gyanúsított házi őrizetét, hogy több bűncselekményt ne követhessen el. 

Februárban azonban a férfi levágta magáról az elektronikus jeladó készüléket, amit tavaly a rendőrség rögzített a lábán a házi őrizet biztosítása miatt. Élettársával összeveszett, a nő a fészerbe menekült előle félelmében. Ezután a férfi engedély nélkül elhagyta otthonát.

A rendőrség úgy bukkant a nyomára, hogy a szökésben lévő férfi felhívta az ügyeletet és elmondta, hogy a néhány nappal későbbi bírósági tárgyalásán jelen lesz, de addig már nem megy haza.

A rendőrség a hívás alapján beazonosította a férfi tartózkodási helyét, elfogták és őrizetbe vették. A Hatvani Járási Ügyészség – első fokon – fogolyszökés vétsége miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. A vádlott fellebbezett, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Ezután került sor a többi ügye tárgyalására, amiben lopás, magánlaksértés, garázdaság és kábítószer birtoklásának vétsége és autólopás miatt kellett felelnie, és jogerősen két év börtönbüntetést kapott.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »