Lázár János

Lázár János

Ha lehetőséget kapok rá, személyesen szeretném megvédeni a kastélytörvényt az Alkotmánybíróságon – közölte közösségi oldalán Lázár János.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk Novák Katalin államfő decemberben aláírta a szuverenitásvédelmi törvény, de megvétózta a kastélyok örökbe fogadhatóságát. Sőt, az Alkotmánybíróság elé küldte a dolgot. Ez az ügy még Orbán Viktor év végi Kormányinfóján is szóba került. Akkor azt kérdezték a kormányfőtől: „Lázár János megtámadta a kastélytörvény ügyében a Sándor Palotát. Hogy kommentálná?” Orbán Viktor válasza: a kormánynak mindig meg kell adnia a tisztességet az államfőnek.

Most Lázár János a közösségi oldalán posztolt. Azt írja: „az Építési és Közlekedési Minisztérium kidolgozott egy törvényt, amely képes ellenőrzött módon bevonni a magántőkét kiemelt műemlékeink megőrzésébe és fenntartásába. Az állam ugyanis egyedül nem bírja: sem felújítani, sem fenntartani ezt az értékes örökséget. Márpedig a közpénzek elherdálása az is, ha valamit milliárdokból felújítunk, aztán hagyunk lassan újra tönkremenni.

Hírdetés

A kastélyok örökbefogadását lehető tévő törvény erről szól. Megőrzi és kifényesíti a családi ezüstöt, nem pedig elkótyavetyéli, hiszen a lehetőséget erős jogi garanciákhoz köti. A végső szó mindig az államé – tette hozzá a miniszter.

Külön kiemelte, hogy „a mai napon (pénteken) hivatalosan is jeleztem az Alkotmánybíróságnak, hogy

kezdeményezem a személyes meghallgatásomat.

Meg kívánok jelenni a taláros testület teljes ülésén, hogy megvédjem a törvényt, amelynek a támogatását az Elnök asszony egyedül nem merte vállalni. Vagy azért, mert félreértette annak szövegét, vagy azért, mert jó pontot akart szerezni azoknál, akik ellenzik a törvényt.

Hiszek abban, hogy az Alkotmánybíróság mer hűséges lenni az esküjéhez: jogi és szakmai alapon dönt majd, nem pedig politikai megfontolásból.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »