Lavrov konkrét válaszokat vár a nagyon konkrét orosz javaslatokra

Sem Antony Blinken amerikai, sem Szergej Lavrov orosz külügyminiszter nem vár áttörést pénteki genfi tárgyalásuktól Ukrajna és a katonai szembenállás ügyében – jelentették hírügynökségek, idézve a megbeszélés előtti nyilatkozataikat.

Lavrov hozzátette: konkrét válaszokat vár Moszkva biztonsági követeléseire, minthogy Oroszország javaslatai is "nagyon konkrétak".

Blinken pedig azt mondta: reméli, hogy a diplomácia továbbra is járható út marad, mert "kritikus pillanatban vagyunk". Ismét figyelmeztetett, hogy ha Oroszország lerohanná Ukrajnát, akkor arra az Egyesült Államok és szövetségesei "egységes, gyors és komoly választ fognak adni".

Hírdetés

A pénteki megbeszéléseket a felek nem több, mint kétórásra tervezték.

A találkozó előtt kevesebb mint húsz perccel az orosz külügyminisztérium Moszkvában közölte: az Ukrajnával kapcsolatos válságot megoldani hivatott megállapodás keretében azt szeretné, ha a NATO kivonulna Romániából és Bulgáriából.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes a tárgyalás előtt közvetlenül válaszolt újságírók kérdéseire, és egy kérdésre, miszerint Oroszország mitől tart, azt válaszolta, hogy senkitől és semmitől, még az Egyesült Államoktól sem.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »