Látványos munkafázishoz ért az M3-as metró felújítása – videó

Látványos munkafázishoz ért az M3-as metró felújítása – videó

Megelőző sínköszörülést végeztek a középső szakasz felújított vágányain.

Megelőző sínköszörülést végzett a Vasúttechnika az M3 metró középső szakaszának felújított vágányain – írja a magyarepitok.hu. A cikkben látványos galéria található a műveletről.

A munkafázis jelentőségéről azt írják, hogy jelentősen növelhető általa a sín használati élettartama. A Swietelsky Vasúttechnika Kft. áprilisban fejezte be a pályaépítési munkákat az M3 metró középső szakaszán, a Nagyvárad tér és a Deák tér állomások között. Most ezeken a vágányokon és a Kőér utcai járműtelep már átépített részén végeztek sínköszörülési munkálatokat.

Az alagútban hat csoport kitérő és közel hatezer vágányméter, a BKV Kőér utcai járműtelepén pedig szintén hat csoportkitérő mellett közel ezer vágányméter hosszban dolgoztak a szakemberek.

Hírdetés

A munkát az 5 egységből álló, 30 m hosszú SPENO SRR 16M-5 típusú gép végezte. A jármű egy ütemben mintegy 400-500 vágánymétert köszörül úgy, hogy a szabványos 54E1 sínprofilnak megfelelően 4-5, íves szakaszon akár 7-9 menetben (oda-vissza) végzi el a sínfej köszörülését. A menetek számát a gép folyamatos lézeres és örvényáramos méréseinek eredményei határozzák meg.

A Swietelsky Vasúttechnika munkatársa, Bali Péter videója a műveletről:

Így változik a közlekedés a metrófelújítás miatt:

  • Május 16-tól, hétfőtől hétköznap napközben két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as, a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal is lehet utazni.
  • Május 14-től, szombattól hétköznap esténként és hétvégén a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.
  • A Nagyvárad téren az állomás felújítása miatt nem áll meg a metró, a tér környéke az M30-as pótlóbusszal érhető el.

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »