Lancz parádézott, a szlovák válogatott továbbjutott

Lancz parádézott, a szlovák válogatott továbbjutott

Négy felvidéki játékos is gólt szerzett.

Mint arról beszámoltunk, a szlovák női kézilabda-válogatott a világbajnoki kvalifikáció első szakaszában felvidéki játékosokkal a soraiban győzte le Ukrajnát az első fordulóban. Szombaton a második fordulóban is pályára lépett a szlovák csapat, és ezúttal is több felvidéki tehetség kapott szerepet, és jó teljesítménnyel segítették újabb győzelemhez a szlovák kéziválogatottat.

Az ukránok elleni győzelmet követően szombaton Izrael ellen lépett pályára a szlovák válogatott. A találkozó elején az izraeli válogatott az elején még lépést tartott Bízikékkel.

Tíz perc után a szlovák csapat egy ötgólos sorozattal 11-4-re növelte előnyét, miközben Izrael nem tudott a hálóba találni.

Hírdetés

A szlovák válogatott félidőre hétgólos előnyt dolgozott ki, 18-11-es szlovák vezetéssel mehettek szünetre a felek.

A második félidőben sem változott a játék képe, a szlovák csapat magabiztos játékával folyamatosan növelte előnyét. A 39. percben már tíz góllal is vezetett a szlovák válogatott, 23-13 arányban. A vége fölényes, 18 gólos szlovák győzelem lett.

A felvidéki játékosok közül négyen iratkoztak fel a góllövőlistára, közülük Lancz Borbála volt a legeredményesebb 10 talaláttal, aki egyben a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett. 

Bízik Réka 3 találatot, Bízik Boglárka és Hudák Emma 1-1 gólt szerzett, a szlovákok pedig 37-19-es győzelmet arattak. A kiütéses győzelem azt is jelentette a szlovák válogatott továbbjutott a világbajnoki kvalifikáció második szakaszába.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »