Labdarúgó Vb: Lengyelország nem áll ki az oroszokkal a pótselejtezőn

Labdarúgó Vb: Lengyelország nem áll ki az oroszokkal a pótselejtezőn

A Lengyel Labdarúgó-szövetség elnöke, Cezary Kulesza a hivatalos Twitter-oldalán bejelentette, hogy az Ukrajna ellen kezdeményezett, s még mindig zajló háborús helyzet miatt a lengyel válogatott nem kíván pályára lépni Oroszország nemzeti együttese ellen a március 24-én esedékes világbajnoki selejtező mérkőzésen.

„Elég volt a szavakból, ideje cselekedni! Oroszország Ukrajnával szemben tanúsított agressziója miatt a lengyel válogatott nem kíván pályára lépni az oroszok elleni pótselejtező-mérkőzésen. Ez az egyetlen helyes döntés. Tárgyalunk a svéd és a cseh szövetséggel annak érdekében, hogy közös álláspontot terjesszünk elő a FIFA-nak.”

– írta Cezary Kulesza egy twitteres üzenetben.

Hírdetés

Koniec ze słowami, czas na czyny! W związku z eskalacją agresji Federacji Rosyjskiej na Ukrainę, reprezentacja Polski nie zamierza rozegrać barażowego meczu z rep. Rosji. To jedyna słuszna decyzja. Prowadzimy rozmowy z federacjami 🇸🇪 i 🇨🇿, aby przedstawić FIFA wspólne stanowisko. — Cezary Kulesza (@Czarek_Kulesza) February 26, 2022

Az orosz válogatott március 24-én a lengyel csapatot fogadná pótselejtezőn, a párharc győztese öt nappal később a svéd–cseh mérkőzés továbbjutóját látná vendégül a vb-részvételért.

Nemzetisport


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »