Kutya támadt egy kislányával sétálgató állapotos nőre

Kutya támadt egy kislányával sétálgató állapotos nőre

A noviny.sk számolt be róla, hogy egy juhászkutya támadott meg egy négyéves kislányával sétálgató állapotos nőt Privigyén. 

A kutya lábán és kezén sebesítette meg a kismamát. Az eset még 2021. szeptemberében történt, viszont a portál szerint most is van aktualitása, ugyanis a rendőrség csak szabálysértési eljárásként kezelte az ügyet, a városi hivatal hatáskörébe utalva azt. Az asszony azt nyilatkozta a JOJ TV-nek, hogy a városi parkban sétálva támadt rájuk a kutya, aki először kislányát vette célba, majd miután az anyának sikerült elterelnie az állat figyelmét, ő lett a célpont. A kutya ledöntötte lábáról a nőt, a karjába és a lábszárába mart.

Hírdetés

Mint kiderült, az állaton nem volt szájkosár és póráz sem, tulajdonosa szabadon futtatta a kutyát a városi parkban. 

Az asszony a támadás után rendőrt hívott, de meglepetésére a hatóságok végül a városi hivatal hatáskörébe utalták az ügyet, mondván, szabálysértésről van szó. A városi hivatal néhány nappal ezelőtt meghozott döntése azonban igencsak meglepte az asszonyt. A kutya tulajdonosa ugyanis csak minimális büntetést kapott s még csak nem is a támadás miatt. Pusztán azért bírságolták meg, mert póráz nélkül sétáltatta a kutyát. A megtámadott kismama semmilyen kártérítéshez nem jutott. A portál úgy tudja, egyelőre egyik fél sem fellebbezett. Hogy mi lett a kutyával, arról a noviny.sk nem számolt be.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »