Kutya elé vetette az áldozatával készíttetett zsíros kenyeret az "éhező" betörő

Kutya elé vetette az áldozatával készíttetett zsíros kenyeret az "éhező" betörő

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves férfi ellen kifosztás bűntette, magánlaksértés bűntette, lopás bűntette és lopás vétsége miatt.

A vádlott 2019. február elején a hajnali órákban a bejárati ajtót befeszítve bement a Farkaslyuk településen lévő családi házba, és elkezdett értékek után kutatni. A zajokra felébredt a házban lakó 77 éves idős, beteg asszony, és kérdőre vonta a férfit, hogy mit keres nála. Erre a vádlott közölte, hogy éhes, és felszólította a sértettet, hogy készítsen neki ennivalót. Az idős nő félelmében nem mert ellenszegülni, és egy zsíros kenyeret kent, miközben a vádlott bejárta a lakást és 10.000 Ft készpénzt, egy műbőr pénztárcát és egy női karórát vett magához. Az asszony az ételt becsomagolta, és átadta a vádlottnak azzal a kijelentéssel, hogy akkor egye meg, aki ezután távozott, de még felszólította a sértettet, hogy ne merjen szólni a rendőröknek. A zsíros kenyér viszont nem ízlett neki, azt az utcán egy kóbor kutyával etette meg.

Hírdetés

Az asszony annyira megijedt, hogy a rendőrségre nem is mert telefonálni, csak a fiát értesítette a történtekről.

A vádlott 2019. február elején további családi házakba is betört Farkaslyuk településen, illetőleg Ózdon. Az egyik helyszínről kéziszerszámgépeket vitt el, míg a másik házból közel 200.000 Ft összegű készpénzt, valamint karórát és ékszert tulajdonított el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést, mellékbüntetésként közügyektől eltiltást, valamint vagyonelkobzást indítványozott – olvasható az ügyészségi közleményben.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »