Kútba esett egy kisgyermek Szőgyénben

Kútba esett egy kisgyermek Szőgyénben

Sok dolga van mostanában a szőgyéni önkéntes tűzoltóknak. A múlt hét végén a faluhoz közeli kacsafarm területén kigyullad tüzet oltották, tegnap délután pedig balesethez riasztották őket.

Góra Pétertől, a szőgyéni ÖTT parancsnokától megtudtuk, tegnap a délutáni órákban kapták a bejelentést, vízaknába esett egy kislány családi házuk udvarán. Elsőként érkeztek a helyszínre.

Hírdetés

„Kiderült nem is vízaknáról, hanem kútról van szó. Amikor a mélybe világítottam megláttam a gyermeket, ott kuporgott a kút alján. Amikor szóltam hozzá, elkezdett pityeregni, amit megkönnyebbüléssel vettem tudomásul, hiszen ez azt jelentette életben van” – mondta el a parancsnok.

Közben megérkeztek a helyszínre a párkányi hivatásos tűzoltók is. Nekik valamilyen jobb technikájuk volt az ilyesfajta mentéshez. Az egyik szőgyéni tűzoltó kötélen ereszkedett le a körülbelül 10 méter mélységű kútba, amelyben szerencsére nem volt víz.

„Sikerült kimentenünk a körülbelül kétéves kislányt, nagyon megható volt őt a karunkban tartani a felszínen. A zuhanást kisebb zúzódásokkal megúszta, de azért a mentő megfigyelésre beszállította a kórházba. A kút egy öreg szatelitantennával volt lefedve, ami átbillenhetett akkor, amikor a kislány rálépett” – részletezte a tűzoltóparancsnok.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »