Kulturális miniszter: reményeim szerint valamikor a nyár folyamán lehet majd nagyobb koncerteket is szervezni

Kulturális miniszter: reményeim szerint valamikor a nyár folyamán lehet majd nagyobb koncerteket is szervezni

Bogdan Gheorghiu kulturális miniszter a Digi24 hírtelevíziónak adott interjút, ahol elmondta: bizonyos javaslatcsomagot készítenek elő, hogy június 1-től újraindíthassanak egyes kulturális eseményeket.

Kihangsúlyozta, hogy ettől még nem fog automatikusan minden kulturális rendezvény elindulni, de az a cél, hogy majd fokozatosan visszaálljon minden a régi kerékvágásba. Gheorghiu úgy látja, hogy a nyár folyamán már lesz lehetőség nagyobb rendezvények megszervezésére is.

Mint kifejtette, különböző kísérleti előadásokat fognak szervezni az operában és színházban, hogy felmérjék: milyen körülmények között, milyen kitételekkel engedélyezhetik az előadások beindítását.

Hírdetés

„A terv az, hogy június 1-je után minden szigorító intézkedést fokozatosan enyhítenénk, de ez nem jelenti, hogy egyből nagy eseményeket lehet szervezni. Ha az oltási kampány eredményesen alakul, akkor körülbelül nyár közepétől lesz erre majd lehetőség. Én optimista vagyok ilyen tekintetben” – árulta el Gheorghiu.

A kulturális tárca vezetője több lehetséges forgatókönyvet is felvázolt:

1.Tesztelés során lehet jegyet kiváltani a különböző rendezvényekre: „(…) meg kell találnunk azt a megoldást, hogy kiszűrjük a csalásokat. Szóval ezt valahogy úgy képzeljük, hogy helyszínen készítenek gyorstesztet a résztvevőknek, amelynek eredményét 15 percen keresztül egy telefonos applikációval megkapják, és csak azután válthatnak ki jegyet, amelynek ára tartalmazza majd a teszt költségét is” – magyarázta a miniszter.

2.A másik megoldás a korlátozott számú résztvevők engedélyezése: a nézőket, hallgatóságot tehát a terem befogadóképessége alapján korlátoznák majd.

A kulturális minisztérium június elsejétől hatályos javaslatcsomagját az egészségügyi minisztérium és az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) elemzi ki. (Digi24)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »