Kubatov: Az eredmények jók, de ahogy kinéz a játék, az borzalmas

Kubatov: Az eredmények jók, de ahogy kinéz a játék, az borzalmas

A zsinórban hatodszor európai főtáblás FTC férfi labdarúgócsapatáról tartott szurkolói ankétot a klub elnöke, Kubatov Gábor és az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál a Groupama Arénában. Az eseményen az A-típusú szurkolói kártyával rendelkező szimpatizánsok vehettek részt.

A másfél órásra tervezett ankét a 79 éves korában elhunyt Juhász István egyperces megemlékezésével kezdődött. Az ankét elején az a kérdés érkezett a szurkolóktól, hogy várható-e tőkeerős szponzor érkezése.

„A szponzorokon dolgozunk, a Gazpromon is, de a jogászok szerint nem lehet”

válaszolta Kubatov Gábor, a klub elnöke.

„Én bevállalnám, mert ha egy cég olyan sok pénzt keres Magyarországon, az a helyi ügyeket segítheti. Volt bennük némi nyitottság, főleg amikor kiszálltak a BL-ből, a német fociból, de úgy tűnik, ez egyelőre nem megy. A meglévő szponzorokat igyekszünk kiszolgálni minél jobban.”

Ezt követően az első kérdések a csapat átigazolási politikáját, valamint a szezon céljait firtatták.

Minden szezonnak úgy megyünk neki, hogy a Bajnokok Ligájában akarunk szerepelni. Úgy gondolom, hogy az eddigi céljainkat elértük. A következő az, hogy ott legyünk azon csapatok között, amelyek továbbjutnak az új főtáblás rendszerben, emellett hosszú távon természetesen szeretnénk ismét megvédeni a bajnoki címünket, még jobbak akarunk lenni

kezdte az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál.

Az FTC elnöke, Kubatov Gábor vette át a szót, aki elmondta, hogyan néz ki pontosan a téli átigazolási időszak.

Hírdetés

Télen nincsenek lejáró szerződések, ott egyezkedni kell a játékosokkal, de mi mindig készen állunk. Amikor Sztankovics elment, az kellemetlen helyzetet teremtett, hiszen egyből egy új edzőt, egy a csapathoz illő jó edzőt kellett találni. Voltak nevek a fejekben, akiket évek óta figyeltünk. Pascallal a legjobb döntést hoztuk meg.

Az elnök az ankéton beszélt a mutatott játékról és a csapat vezetőedzőjéről, Pascal Jansenről is.

„A pályán látható játék lehetne jobb, a jelenlegi sz.r, van a mondás, hogy jó játékkal nyerni könnyű, na de sz.rral… Az eredmények jók, de ahogy a játék kinéz, az borzalmas. A regionális riválisaink mind bejutottak a BL-be, azt hittem, hogy megbolondulok, de a végén csak az jön ki, hogy a matek dönt a legtöbbször. Néha megtörténik, hogy nem, mint 95-ben vagy Rebrovval. (…) Beszélnék a körülményekről is, mert sokan azt ordítják, hogy edzőt kellene cserélni. Nem vagyunk ijedősek, de Sztankovics távozására nem voltunk jól felkészülve, jött, hogy van egy ajánlata, csak akkor marad, ha megadjuk. Volt egy kivásárlási ára, azt megkaptuk, stábért ilyen jó pénzt nem kaptunk soha. Tárgyaltunk németeknél, olaszoknál dolgozó edzőkkel is, Pascalt is kerülgettük, az első tárgyalás után még azt mondta, hogy nem, mert vannak más lehetőségei, de végül őt választottuk, és szerintem a legjobb választást hoztuk. Azt elmondhatjuk, hogy Rebrov volt a legjobb edzőnk az utóbbi években, de ha a statisztikáit megnézzük, akkor az eleje nála is nagyon rosszul nézett ki. Nála és most Pascalnál is rendszert játszunk, amit még tanulnak a játékosok”

tette hozzá Kubatov, aki még a szerb edzőt illetően elárulta, nem gondolta, hogy itthagyja a Ferencvárost.

„Sztankovics olyan esküt tett, amit életemben nem hallottam. És megkajáltam. Édesapám a szerbek környékéről származik, és megéreztem benne a véremet is. Aztán ugyanígy elment Moszkvába.”

Majd reagált arra is, hogy Dibusz Dénesért érkeznek-e ajánlatok:

„Dénesre volt ajánlatunk, de ő okos gyerek, közgazdász. Volt egy francia ajánlata, megkérdezte, hogy ott mennyi az adó, a lakásbérlés, az élet. Kijött neki, hogy 1500 euró pluszért nem mozgatja a családját, emellett van vele egy hosszútávú megállapodásunk, és jól is érzi magát, szerintem már nem is kellene neki mozognia.”

A szurkolók feltettek olyan kérdéseket is, amelyek a csapat támadójátékára vonatkoztak.

„Amikor kiválasztottuk Pascalt, akkor fontos volt, hogy egy támadó szellemű vezetőedzőt hozzunk a csapat élére. Azt viszont látni kell, hogy nem lehet ugyanazt a szellemű kezdőcsapatot pályára küldeni a bajnokságban és a nemzetközi porondon. Nem szabad fej nélkül nekimenni egyetlen csapatnak sem, hiszen annak nagyon csúnya lehet a vége. Az a célunk nekünk is, a szakmai stábnak is, hogy egy nagyon domináns, támadó futballt játsszon a csapat, ennek megvalósítására meg is van a megfelelő keretünk. Arra kérem a szurkolókat, adjanak időt, hogy kialakulhasson ez a játék. Akkor is lesznek jobb és rosszabb meccsek is, de mindent megteszünk, hogy elérjük a céljainkat.”

A Fradi elnöke hozzátette, hogy az ő célja, hogy az Európa Liga főtábláján az FTC benne legyen a legjobb nyolcban, és rájátszás nélkül jusson tovább, hiszen voltunk már Monacóban, pontosan tudjuk, mi történt azon a találkozón, utalva ezzel az UEL-csoportkörben elért bravúros 1-0-s győzelemre.

Beszélt az FTC sportigazgatójáról, Hajnal Tamásról is, akiről elmondta, hogy egy nagyon becsületes ember, és rengeteget dolgozik a Ferencváros sikereiért. Kiemelte, hogy Hajnal Tamásnak hatalmas szerepe volt a sorozatban hatszor megnyert bajnoki aranyéremben, valamint az egymás utáni hatodik nemzetközi kupaporondos szereplésben.

fradi.hu, nemzetisport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »