Krisztus által legyünk következetesek – A Veszprémi Főegyházmegye intézményeinek Te Deuma Pápán

Krisztus által legyünk következetesek – A Veszprémi Főegyházmegye intézményeinek Te Deuma Pápán

Pápa Szent István vértanú titulusú plébániatemplomában mutatott be tanév végi hálaadó szentmisét Dékány Árpád Sixtus emeritus zirci apát, a veszprémi Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának (EKIF) vezetője; koncelebráltak az intézmények lelkiigazgatói. A Te Deumon az intézmények vezetői és munkatársai mellett a pápai Szent Anna Óvodába járó gyermekek is részt vettek.

Hálát adni jöttünk az elmúlt tanévért, hálát adni a szolgálatért az Isten és a ránk bízottak szeretetéért – mondta bevezetőjében a főcelebráns.

Megnehezíti a pedagógusok, tanárok és a szülők dolgát, hogy a rájuk bízott gyermekeknek nagyon sok mintát kínálnak, nagyon sok csatornán keresztül, amelyek nem az ő nemesebb emberré válásukat szolgálják – fogalmazott prédikációjában Dékány Árpád Sixtus.

Ne járjuk azt az utat, amelyet a világ kínál nekünk, hanem kövessük azt, amelyet a mi Urunk, Jézus Krisztus önmagában jelölt ki számunkra. Aki azt mondta: én vagyok az út, az igazság és az élet.

amiben a mi személyes imádságunk és hitünk alapvetően fontos – hangsúlyozta a szónok.

hogy Isten elé állva majd örömben adjunk számot egyéni és közösségi fáradozásainkról – buzdította a jelen lévő pedagógusokat és szülőket az emeritus zirci apát.

Hírdetés

A szertartáson, a szentbeszédet követően a Szent Anna-óvoda növendékei énekeltek.

A szentmise záróáldása előtt a veszprémi EKIF vezetője Udvardy György érsek nevében is köszönetet mondott a katolikus intézmények vezetőinek, munkatársainak és a szülőknek a sikeres tanévért. 

Dékány Árpád Sixtus végül azt kívánta, hogy a nyári szünet sok pihenéssel és lelki feltöltődéssel teljen.

Forrás, fotó és videó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »