Krajniak: keressük a megoldást a nagy energiafogyasztású vállalatoknak is

Krajniak: keressük a megoldást a nagy energiafogyasztású vállalatoknak is

Minden probléma ellenére jelenleg csökken a munkanélküliség Szlovákiában. A vártnál jobban alakulnak a nagy vállalatokban az elbocsájtások – jelentette be csütörtök este a TV Joj adásában Milan Krajniak munkaügyi miniszter.

A miniszter szerint több előre bejelentett tömeges elbocsájtásra végül mégsem kerül sor.

“Vagy sikerült ezekkel a munkáltatókkal beszélnünk és valamilyen segítséget nyújtanunk, vagy mikor látták, hogy milyen módszereket akar alkalmazni a kormány az energiaárak befagyasztására, ez megfordult.”

mondta Krajniak.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy az energiaárakat illető, már bejelentett általános segítségen kívül ezekben a napokban is keresik azokat az egyedi megoldásokat a nagy energiafogyasztású vállalatok számára, amelyek számára az alapvető segítség kevés lenne. Krajniak szerint nagyjából 100 ilyen cég van a termelő szférában és további 100-150 a szolgáltatók között.

“Csinálhatunk valamit az árakkal, valamit meg tudunk oldani támogatások formájában, a harmadik dolog pedig, hogy ezeket a magas költségeket szétírhatjuk előre a következő néhány évre”

Hírdetés

mondta Krajniak a segítség formáiról szólva azzal, hogy részletekről egyelőre nem akar beszélni.

“Ez úgy van, hogy nem veszekedünk a sajtón keresztül, ha lesz eredmény, bemutatjuk”

tette hozzá.

Krajniak vitapartnere, Marián Viskupič (SaS) szerint a kormány intézkedései az energiaárak kapcsán egyelőre több kérdőjelet vetnek fel, mint megoldást. Szerinte a vállalati különjárulék bevezetése ugyanazoknak a cégeknek árt, amelyeknek most segíteni próbálnak.

Krajniak erre reagálva kiemelte, hogy azok a cégek, akik keresnek a válságon, többek kellene hogy fizessenek, hogy segítsenek az embereknek. “A megemelt járulék egyik céget sem érinti, amely veszteséges” – tette hozzá.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »