Közel 600 áldozat

Közel 600 áldozat

Ismét felúlmúlta az eddigi negatív rekordot a koronavírus-fertőzésben elhalálozottak száma: a legfrisebb jelentésben 591 áldozat szerepel, akik közül 586-an az elmúlt 24 órában hunytak el, 5-ön pedig korábban (egyikük külföldön, de Bukarestben vették nyilvántartásba). 555-en más betegségben is szenvedtek, 541-en nem voltak beoltva. Az elhalálozottak között egy 17 éves fiatalember és 28 éves nő is van, mindkettejüknek volt más betegsége, és egyikük sem volt beoltva a koronavírus ellen. Az eddigi rekord 574 áldozat volt, az október 19-ei jelentésben.

Az újonnan igazolt fertőzések száma (72 231 teszt után) 11 073, jóval alacsonyabb a múlt keddi 16 765-nél. A kórházban ápolt betegek száma kisebb mértékben csökkent – jelenleg 19 987-en vannak, 334-el kevesebben, mint hétfőn –, az intenzív osztályon levőké azonban változatlanul 1876. A beutaltak közül 367 kiskorú, 32-en intenzív osztályon vannak. Az otthoni vagy intézményes elkülönítésben levő, igazoltan fertőzött személyek száma még növekvőben van és meghaladja a 172 ezret, karanténban pedig 58 ezren tartózkodnak.

Háromszéken 77 új esetet diagnosztizáltak, ezzel megyénk kéthetes fertőzöttségi mutatója 5,96 ezrelékre emelkedett (az előző napi 5,87-ről), az ismert fertőzések száma pedig 11470-re.

Hírdetés

 

Halogatják a törvényt

Elutasította a képviselőház vezetősége, hogy gyorsított eljárásban tárgyalja azt a törvénytervezetet, amely kötelezővé tenné a zöld igazolványt a munkahelyeken. A jogszabályt a szenátus a múlt héten utasította el, és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) sürgeti, de hiába. A tervezetet hat parlamenti szakbizottságnak küldték át véleményezésre. Lényege, hogy azoknak az alkalmazottaknak, akik visszautasítják a zöld igazolvány bemutatását, 30 napra felfüggesztik a munkaviszonyukat. Erre az időszakra pénzt sem kapnának, de ha közben rászánják magukat az oltásra, a védettség kialakulásáig a munkaadó fizeti nekik a rendszeres tesztelést, ha állami alkalmazottról van szó; a magáncégeknél a munkaadó dönti el, hogy maga fizeti a tesztelést, vagy a munkavállalóra hárítja.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »