Közel 6 millió forintot sikkasztott a Tescóból egy diákmunkás

Közel 6 millió forintot sikkasztott a Tescóból egy diákmunkás

Hónapokon át saját zsebre dolgozott egy diákmunkás a hatvani Tescóban. A fiatal pénztárosként végzett munkát a hipermarketben, és közel hatmillió forintot nyúlt le a kasszából tíz hónap alatt. A fiatalt tetten érték.

Hírdetés

A Hatvani Járási Ügyészség folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt állítja bíróság elé a 21 éves fiatalembert.

A Heves Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlottat tetten érték, és beismerte a bűnösségét, de nem adott különösebb magyarázatot arra, hogy mire költötte a pénzt.

A 21 éves férfi 2020 januárjától dolgozott diákmunkásként a hatvani Tescóban, ahol áprilistól pénztárosi feladatot látott el. Az volt a módszere, hogy indokolatlan nyugtamegszakítást alkalmazva, a vásárlók által termékekért kifizetett összegből különböző mennyiségű papírpénzt vett ki a kasszából, majd azokat blokkba tekerte és eldugta a ruhájába, és minden esetben így távozott a pénztártól.

A fiatal férfi 2020 májusától 2021 márciusáig összesen 5 millió 673 ezer  forintot sikkasztott el. A fiú ruhájában 250 ezer forintot találtak akkor, amikor tetten érték.

Az ügyészség 2 év és 5 hónap felfüggesztett börtönt és 150 ezer forint pénzbüntetést kért a fiatalra az előkészítő ülésen történő beismerés esetére, azzal, hogy rendeljenek ki mellé pártfogót, és kötelezzék az általa okozott kár megtérítésre.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »