Kovařík távozott a rendőrség éléről, hétfőn Hamran István váltja őt

Kovařík távozott a rendőrség éléről, hétfőn Hamran István váltja őtMészáros Richárd2021. 09. 16., cs – 14:37 2021. szeptember 16., csütörtök – 14:41 Közélet Friss ikon Off Törzs

A rendes versenyvizsgát a funkció megszűnése utáni 30 napon belül kell meghirdetni. Az érvényben lévő törvény szerint az országos rendőrfőkapitányt a belügyminiszter nevezi ki, amennyiben teljesíti a versenyvizsga követelményeit a szakbizottság előtt, és a parlament Védelmi Bizottsága a nyilvános meghallgatás után javasolja őt erre a pozícióra. A megbízatási ideje 4 évig tart.

Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter Hamran megbízatásának a bejelentése során arról tájékoztatott, hogy igyekezni fognak minél előbb elindítani az országos rendőrkapitány választásának új szabályaival kapcsolatos törvényalkotási folyamatot. „Úgy, hogy eszerint működhessünk” – tette hozzá.

Hírdetés

A rendőrfőnök választási módjának a megváltoztatása a kormány programnyilatkozatában is szerepel. Eszerint a választásba nagyobb beleszólása lenne a belügyminiszternek.

Bevezető Pozsony |

Hamran István megbízott országos rendőrfőkapitány hétfőn foglalja el a posztját. Peter Kovaříkot váltja, aki szeptember 15-i hatállyal maga kérte a felmentését – erősítette meg Andrea Dobiášová, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs és megelőzési osztályának vezetője.

Címkék Hamran István Peter Kovařík Település / hely Pozsony (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, „script”, „facebook-jssdk”)); Rovatoldalon kiemelt Nem kiemelt Komment kikapcsolva Bekapcsolva Bevezető mint galéria Ki Szerző TASR


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »