Kotlár lemond, ha a kormány nem fogadja el a jelentését, és akár a diplomáját is visszaadná, annyira csalódott az orvostársadalomban

Kotlár lemond, ha a kormány nem fogadja el a jelentését, és akár a diplomáját is visszaadná, annyira csalódott az orvostársadalomban

Kotlár lemond, ha a kormány nem fogadja el a jelentését, és akár a diplomáját is visszaadná, annyira csalódott az orvostársadalomban Lajos P. János2024. 10. 22., k – 14:16 Pozsony |

Lemond a kormánybiztosi posztról Peter Kotlár, ha a hónap végéig a kormány nem foglalkozik a jelentésével és nem fogadja el azt. A legfőbb ellensége Boris Klempa virológus lett, aki meg merte kérdőjelezni az ortopéd orvos Kotlár hozzáértését a vírusokhoz. Kotlár rendkívül csalódott az orvostársadalomban is, annyira, hogy akár a diplomáját is visszaadná. Matúš Šutaj Eštok Covid-nyomozócsoportjában nem bízik, de szívesen lenne a vezetője. 

Kitart a jelentése és a jelentéshez csatolt határozati javaslat mellett Peter Kotlár, a járványkezelés kivizsgálásáért felelős kormánybiztos. Továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a jelentése kerüljön a kormány elé és fogadja el azt a kabinet. „Ha a hónap végéig ez nem történik meg, akkor lemondok a kormánybiztosi posztról” – jelentette ki Kotlár. Állítása szerint holnap (szerdán) találkozik Robert Fico kormányfővel, akinek a támogatásában továbbra is bízik. A jelentését azonban továbbra sem hajlandó nyilvánosságra hozni. 

Nem bízik Šutaj Eštokban és csapatában 

Nem bízik azonban abban a Covid-nyomozócsoportban, amelynek létrehozását hétfőn jelentette be Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter és Ľubomír Solák országos rendőrfőkapitány. 

Akkor bíznék benne, ha én lennék a vezetője

 – mondta Kotlár. Arra sincs oka, hogy tagja legyen a belügyminiszter csapatának, vagy bármilyen szinten együttműködjön vele, mert nem bízik sem a belügyben, sem az egészségügyben. „A belügyminisztérium nem megbízható partner, hiszen a belügyminiszter a lemondásomat követelte, ráadásul csak egy év elteltével hozott létre egy vizsgálócsapatot” – magyarázta a kormánybiztos. 

A Covid-nyomozócsoport célkitűzéseit is elhibázottnak tartja, mert szerinte az „emberi egészség veszélyeztetését és az ország szuverenitását fenyegető veszélyt” kellene először kivizsgálni, a gazdasági visszaélések szerinte várhatnak. Az álláspontja azonban nem teljesen egységes, mert egy másik pillanatban már arról beszélt, hogy szorít a nyomozócsoportnak, hogy eredményeket érjenek el. Tart azonban attól, hogy ez a nyomozócsoport csak arra szolgál, hogy elterelje a figyelmet a vakcinák veszélyeiről. 

Kapcsolódó cikkünk

Nyomozócsoportot hoz létre a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal (ÚBOK) a Covid-19-járvány kezelésére hozott állami intézkedések vizsgálására – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Matúš Šutaj Eštok (Hlas) belügyminiszter.

A Covid-nyomozócsoport a korrupcióellenes részlegen jön létre, és átveszi a már korábban indított eljárásokat is. A sajtótájékoztatón Ľubomír Solák országos rendőrfőkapitány is részt vett.

A miniszter elmondta, a csoport négy fő területre fog összpontosítani. Az első a mobil oltópontok létrehozására fordított közpénzek felhasználása. A miniszter szerint átláthatatlan volt a folyamat, és elsősorban az állami pénzeket elosztó személyekhez közeli emberek jutottak támogatáshoz. „Minden jel szerint egy-egy tesztelőpontra, melyek fenntartása havonta akár 30 ezer euróba is belekerült, mindennemű feltételek nélkül ítéltek meg támogatásokat. A mindannyiunk adójából kifizetett támogatások odaítélésének ellenőrzése lesz a nyomozócsoport feladata” – jelentette ki a miniszter.

Hírdetés

További feladat annak kiderítése, hogy túlárazva vásároltak-e egészségügyi eszközöket. Šutaj Eštok úgy véli, a veszélyhelyzet alatt nem létezett nyilvános ellenőrzés és átlátható verseny a beszállítók között. Hozzátette, az oltóanyagok vásárlását is ellenőrzik, ezzel kapcsolatban az orosz Szputnyik-vakcinákat, illetve a fel nem használt készleteket említette.

„A negyedik, és legfontosabb dolog, amit a csoportnak ki kell vizsgálnia, az a 20 ezer halálos áldozat” – mondta Šutaj Eštok, hozzátéve, a hozzátartozóknak választ kell kapniuk arra, politikailag és büntetőjogilag ki felelős a rokonaik haláláért.

Solák a már megindított ügyekkel kapcsolatos rengeteg eljárási cselekménnyel indokolta a nyomozócsoport létrehozását. „A vizsgálat még tavaly kezdődött, a Legfőbb Ügyészség indította. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség idén más területen csatlakozott a vizsgálathoz, most döntés született ennek kibővítéséről” – mondta Solák.

A belügyminiszter azt várja, hogy más intézmények is együttműködnek a rendőrséggel, szerinte ezt kell tennie Peter Kotlár járványkezelési kormánybiztosnak is. A miniszter nyilatkozata alapján azonban Kotlár nem tagja a vizsgálócsoportnak.

Csipek nincsenek a vakcinában, de a DNS-t módosítják 

Továbbra is kitart amellett, hogy az mRNA vakcinák veszélyesek az egészségre, habár azt nem állítja, hogy mikrocsipeket tartalmaznak. 

Semmilyen nanocsipek nincsenek

 – jelentette ki a vakcinák kapcsán Kotlár. Továbbra is kitart azonban amellett, hogy az mRNA-vakcinák módosítják az emberi DNS-t, és nagyon sok negatív hatásuk van. Ezt azonban nem támasztotta alá konkrét tényekkel, számokkal. 

Csalódott az orvosokban, akik pénzért, oltás nélkül adtak oltási igazolást 

Kotlár rendkívül csalódott a szlovákiai orvostársadalomban, amely – néhány kivételtől eltekintve – nem állt ki mellette. Pedig állítja, hogy nagyon sok orvos nem hisza az mRNA vakcinában, és sokan pénzért – szerinte 300 euróért – a „mosdóba oltottak”, vagyis oltás nélkül adtak ki oltási igazolásokat. 

Hol vannak azok az orvosok, akik a »mosdóba oltottak« 300 vagy 1500 euróért ért? Ennyire besz*rtak?

 – tette fel a kérdést Kotlár. Külön haragszik az Orvosi Szakszervezetre (LOZ) és a Komensky Egyetemre, mert ők sem álltak mellé.  

A sajtótájékoztató alapján jelenleg a legfőbb ellenségének Boris Klempa virológust tartja, aki a Sme napilapnak adott interjújában vonta kétségbe Kotlár és más oltástagadók állításait. A kormánybiztos kijelentette, ha Klempa egyik állítását bizonyítani tudja, akkor az orvosi diplomáját is visszaadja.  

Bill Gates és a WHO veszélyezteti az ország szuverenitását 

Az ország szuverenitását azonban szerinte továbbra is az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és annak pandémiaszerződése veszélyezteti, amelyet – Kotlár javaslatára – a mintegy 180 tagország közül csak Szlovákia utasított el. Szerinte a WHO veszélyességét bizonyítja az is, hogy a legfőbb „szponzorai” az USA, Németország, az Európai Unió, valamint Bill Gates és Melinda Gates Alapítványa, vagyis a Microsoft csoport. Bízik azonban Donald Trumpban, és győz az amerikai elnökválasztáson, akkor biztosan fel fogja venni vele a kapcsolatot. 

 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »