Koszorúzás és főhajtás a 90 legyilkolt levente, s a pozsonyligetfalui 1945-ös mészárlás további áldozatai emlékműve előtt

Koszorúzás és főhajtás a 90 legyilkolt levente, s a pozsonyligetfalui 1945-ös mészárlás további áldozatai emlékműve előtt

Július 18-án, vasárnap délután három órától megemlékezés keretében koszorúzásra és főhajtásra került sor a 90 legyilkolt levente, s a pozsonyligetfalui 1945-ös mészárlás további áldozatai emlékművénél.

A rendezvényen egyenesen Gombaszögről érkezve tiszteletét tette Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke. Nagy köszönet érte, hogy a nagy távolság és számos elfoglaltsága mellett úgy intézte, hogy Ligetfaluban lehessen a meghirdetett időpontra.

Hírdetés

Egy beszélgetés keretében felelevenítették a múlt tragikus eseményeit. Sajnos, az utóbbi két esztendőben – véleményem szerint nemcsak a járvány miatt –, mióta emléktáblát avattak a BS6-os Fűzfa bunker közelében, pozsonyi magyar értelmiségi körökben érdektelenség mutatkozik a megemlékezés iránt.

Bár örömre ad okot, hogy tavalyelőtt a Ligetfaluban végrehajtott tömegmészárlásról filmet készítő Udvardy Zoltán és a budapesti Wekerle-telepi hagyományőrzők csoportja egy kirándulóbusszal az évfordulóhoz igazodva ellátogatott az emlékműhöz, s velük együtt több mint félszázan emlékeztünk.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »