Koronavírus – Merkel belengette a kötelező oltás lehetőségét

Koronavírus – Merkel belengette a kötelező oltás lehetőségét

Angela Merkel legköszönő német kancellár a koronavírus németországi terjedése miatt szigorúbb intézkedéseket helyezett kilátásba. Csütörtökön arról beszélt, hogy folytatódik az ingyenes tesztprogram, és a kormány fontolgatja az egészségügyi dolgozók beoltásának kötelezővé tételét.

A német kancellár azután áll a kamerák elé, hogy Berlinben sikerült megállapodásra jutnia a kormánynak és a 16 tartománynak az új járványintézkedéseket illetően. Merkel hangsúlyozta, hogy nem lenne szükség szigorításokra, ha több embert oltottak volna be.

Németországban több tartomány és nagyváros is saját hatáskörben már bevezette a 2G rendszert, vagyis csak oltási igazolással vagy átesettségi igazolással lehet belépni bárokba, éttermekbe, moziba, múzeumokba és más nyilvános helyekre.

Hírdetés

A szigorítások szerint amint 3,00 fölé emelkedik a 100 ezer főre eső kárházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma, akkor az adott tartományban automatikusan a 2G szabály lép érvényben. Jelenleg csak Hamburgban, Alsó-Szászországban, Schleswig-Holsteinben és Saar-vidéken alacsonyabb ez a mutató 3,00-nál.

Németország járványmutatói a többi európai országhoz hasonlóan elszálltak, csüötörtökön megdőlt a napi esetszám eddigi rekordja, és több mint 65 ezer új koronavírusfertőzöttet azonosítottak. Az egészségügyi elemzők arra figyelmeztetettek, hogy a fertőzöttek valós száma ennek két-háromszorosa is lehet.

cnbc.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »