Korčok panaszt tesz egy Pellegrinit támogató kiadvány miatt

Korčok panaszt tesz egy Pellegrinit támogató kiadvány miatt

Ivan Korčok államfőjelölt panaszt tesz a kampányszabályok megsértése, konkrétan egy őt befeketítő és Peter Pellegrini (Hlas-SD) házelnököt, államfőjelöltet népszerűsítő újság miatt. Úgy véli, a kiadvány megjelentetése Pellegrini kampányának része, és ennek meg kellene jelennie a választási transzparens számláján is.

„A tartalma alapján világos, hogy ez az újság választási kiadvány, és nyilvánvaló célja az egyik jelölt támogatása egy másik ellenében”

közölte Korčok szerdán azzal, hogy az egész kiadvány az egyik oldalon Peter Pellegrini éltetésének, a másik oldalon pedig az ő elleni konspirációknak van szentelve.

Figyelmeztetett, hogy minden kampánytermék költségei beleszámítódnak a jelölt erre fordítható anyagi keretébe, bárki is fizeti meg egy-egy kiadvány árát.

„Peter Pellegrini transzparens számláján semmi nyoma olyan kiadásoknak, amelyek ezzel az újsággal kapcsolatosak, emellett nincs feltüntetve sem a megrendelője, sem a kivitelező”

Hírdetés

mondta.

Korčok hozzátette, az újságot a postaládákba dobják.

„Nem tudjuk, hány háztartásba jutott el eddig, de az egész országból kerestek bennünket miatta. A szakértőink szerint egy-egy ilyen kiadvány elkészítése és terjesztése több tízezer euróba, de inkább 100 ezernél is többe kerül”

közölte Korčok, majd hozzátette, elvárja, hogy a Belügyminisztérium haladéktalanul foglalkozzon az üggyel.

Az Extra plus szerkesztőségi leírása szerint egy országos politikai-társadalmi havilap, mely 2000 óta van jelen a piacon, elődei, az Extra S, Extra Slovensko és az Extra 1991-től jelentek meg. A lap közlése szerint 2022-ben nagyjából 40 ezres példányszámban kerültek nyomtatásba.

teraz.sk, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »