Korčok: Azonnal hagyják abba a provokációkat Donbaszban

Korčok: Azonnal hagyják abba a provokációkat Donbaszban

A szlovák külügyminiszter szerint a helyzet Donbaszban tovább fokozódik, és az ottani provokációk azonnali leállítására szólított fel.

 „Egyenes adásban látjuk, hogy a szeparatistáknak nem elég, hogy évek óta megsértik a nemzetközi jogot és a szomszédunk szuverenitását. Tovább fokozzák a provokálásaikat és nyilvánvaló, hogy céljuk a jelenlegi feszült helyzet békés rendezésének a megakadályozása,“

fogalmazott a szlovák diplomácia vezetője.

Hírdetés

Korčok hozzátette, hogy egyedül Oroszország képes megállítani ezt a veszélyes hazárdot. „Bízom benne, hogy az orosz fél közbelép már csak amiatt is, hogy ő maga hangoztatja a megoldás tárgyalóasztal melletti rendezését. Ezért is fontos, hogy előkészítés alatt álla az orosz-amerikai külügyminiszteri szintű találkozó és folytatódik a dialógus,“ zárta a külügyminiszter.

Az ukrán hadsereg beszámolója szerint tüzérségi lövedék szombaton megölt egy katonát a kormányzati erők ellenőrzése alatt álló donyecki régióba. Az ukrán hadsereg szerint a szeparatisták lakott területeken helyeznek el tüzérségi állásokat és igyekeznek kiprovokálni a válaszlépést. Az orosz fél ellenben arról számolt be, hogy legkevesebb két tüzérségi gránát hullott orosz területre, melyeket Kelet-Ukrajna ezen részéről, a kijevi kormány által ellenőrzött területről lőttek ki. Az ukrán külügyminiszter hamis hírnek nevezte az orosz állítást.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »