Koncz Zsuzsáék hatalmas kamuját ilyen szenzációsan még nem figurázták ki + videó

Koncz Zsuzsáék hatalmas kamuját ilyen szenzációsan még nem figurázták ki + videó

Nem lehet meghamisítani a múltat.

 

A Kontextus YouTube-csatornáján Andor Éva vendége ezúttal Kosik Kristóf ügyvéd, zenész volt, aki nagyon sok érdekes dologról beszélt az interjú során. Többek közt a tragikus sorsú gitárosról, Radics Béláról, akinek ő kutatta fel a gitárját és még egy mozgóképes felvételt is legendás zenészről. Illetve szóba került ismét az a téma is, amiről korábban sok szó esett, idézve a műsorvezetőt: 

„Vannak olyan könnyűzenészek, akikről hiába lehet tudni, hogy tagok voltak a Béketanácsban, mégis azt mondják, hogy lázadók voltak és őket üldözték.”

 

Erre a felvetésre Kosik Kristóf csípőből olyan frappáns, zseniális választ adott kifigurázva ezeket az kamus zenészeket, amit nagyon ritkán hallani:

„Na most, hogy ki, mit hazudik a múltjáról az legyen az ő dolga. Van Magyarországon egy kitűnő cég erre, az Új Múlt Kft., ővelük írassanak új múltat.[…] ”

Hírdetés

 

A Kontextus YouTube-csatornájának korábban Mező Gábor újságíró, a Századvég kutatója is volt vendége, aki szintén hasonló témát feszegetett. Azokról a közéleti szereplőkről beszélt a közelmúltban megjelent, A kultúra megszállása című könyve kapcsán, akik a rendszerváltás előtt és után is segítettek a baloldalnak megtartani a hatalmat. Például Koncz Zsuzsáról, a liberálisok és a baloldal szimbólumáról, ikonjáról is lehullt az igazságot takaró lepel:

„[…] Nagyon nevetséges ez a Koncz Zsuzsa Jelbeszéd-botrány. Ez az egyetlen, amihez tud ragaszkodni, hogy ebből nagyon nagy balhé volt. Azt hazudta, hogy utána évekig nem jelenhetett meg lemeze. Ha valaki beüti a Wikipédiára, látni fogja, hogy a következő években sorra jelentek meg a lemezei. Arra nem vette a fáradságot a Koncz Zsuzsa, hogy úgy hazudjon, hogy az ne legyen egy perc alatt lenyomozható. […] Az ő mellettük álló sajtó erről nem fog tudomást venni. […] Boldizsár Iván menyeként, a fia feleségeként a diktatúrának a kegyeltje volt. Azt is tudjuk, hogy benne volt az Országos Béketanácsban, ami már a 60-as években is nagyon égő lett volna egy normális embernek, de akkor, amikor ő benne volt a 70-es évek végén, 80-as évek elején, szánalmas. Egy ilyen ember, aki benne volt a diktatúra propagandaszervezetében, ő beszél arról, hogy ő milyen lázadó volt, ez olyan hazugság, ami önmagáért beszél. […] ”

Úgyhogy hiába próbálkoznak a magukat lázadónak, üldözöttnek beállító figurák, nem fog sikerülni letagadni a valódi múltjukat.

Borítókép: Koncz Zsuzsa Kossuth- és Prima Primissima díjas énekesnő (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Csépányi Balázs – www.magyarnemzet.hu

 


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »