Komoly pénzek érkeznek az iskolák felújítására! Mutatjuk a részleteket!

Komoly pénzek érkeznek az iskolák felújítására! Mutatjuk a részleteket!

A beruházási és fejlesztési minisztérium 200 millió eurós pályázatot hirdetett, amely Szlovákia minden régiójában segíti kívánja az iskolák korszerűsítését. Erről Richard Raši (Hlas-SD) befektetési miniszter tájékoztatón tájékoztatott Michal Kaliňák államtitkár részvételével. A miniszter elmondása szerint a felhívást már elődei is elkészítették, de végül nem valósult meg.

„Olyan felhívást hirdettük meg, amely középiskolák, általános iskolák, de művészeti iskolák rekonstrukciójára is irányul, mégpedig kapacitásbővítésre, tantermek felszerelésére, továbbá étkezdék rekonstrukciójára is. Emellett a sportinfrastruktúrára is vonatkozik, ami ezen iskolákban zajló oktatással kapcsolatos” – magyarázta Raši.

Hírdetés

A megjelent kiírás csaknem négyszerese az eredetinek, amely 50 millió euróról szólt. Azok, akik a korábban törölt felhívásban európai forrásra pályázott, az most is változatlanul használhatja a feldolgozott projektdokumentációt.

A tárcavezető kiemelte, a rendelkezésre álló összeget nemcsak az általános és középiskolák rekonstrukciójára, korszerűsítésére, hanem kapacitásbővítésére is lehet majd fordítani. „Olyan felhívásról van szó, így addig lehet majd pályázni rá, amíg az anyagi források ki nem merülnek” – magyarázta Raši. Szerinte további 40 millió euróval meghosszabbíthatóvá válhat a felhívás.

Kaliňák szerint a regionális szinten döntenek majd a pályázatokról, ami azt célozza, hogy a megyék vegyék figyelembe a városok, települések igényeit. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »