Komoly gondot okozott egy körforgalom

Komoly gondot okozott egy körforgalom

Szőreg és Újszeged között körforgalom épült, ekkor kezdődtek a gondok, gazdák és ingázók is bejárnak a mára megsüllyedt, lakó-pihenő övezeti utcába.

Hét esztendeje csöppentek bele egy tarthatatlan helyzetbe az újszegedi Judit utca lakói. Mint a Délmagyar.hu összeállításából kiderül, sokan ezen az utcán keresztül rövidítik le az utat Szőreg és Újszeged között.

A helyiek – a területrész önkormányzati képviselőjével egyetértésben – a probléma megoldására karókat szúrtak le, a helyi gazdák azonban kilökdösték azokat, mivel csak nagy kerülővel érték el földjeiket. Az alternatív megoldásként szóbe került, zárható sorompó ötlete is kútba esett, a rendőrség és a tűzoltóság sem engedte a sorompót.

Hírdetés

A problémát a szőregi körforgalom megépülése idézte elő,

ekkor lett surranóút a Judit utca, aminek az elején hiába van kint a „lakó-pihenő övezet” tábla. Vagyis ha mindenki betartaná a KRESZ-t, az egész probléma nem létezhetne.

A helyiek aláírásgyűjtésbe is fogtak azért, hogy beton virágosládákkal akadályozzák nyugalmuk megzavarását, de úgy érzik, a problémájukkal már nem foglalkozik senki, ráadásul az utca egyik oldala a nagy terheléstől meg is süllyedt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »