Komoly gondokat okoz a napok óta tartó esőzés Egerben

Komoly gondokat okoz a napok óta tartó esőzés Egerben

A napok óta tartó heves esőzésekben május 24-én délelőtt ismét nagy mennyiségű csapadék zúdult le Egerre. Az önkormányzat a város kritikus pontjain homokzsákokkal próbál segítséget nyújtani a víz elleni védekezésben.

Az elmúlt 5 évben, ahol az önkormányzat a város területén útfelújítást, az árkok tisztítását, a csapadékcsatorna cseréjét elvégezte, ott a hirtelen lehulló csapadék elvezetése megoldott – írja a Sok színű vidék. Lakossági jelzések alapján Egerben jelenleg két kritikus területen, a Mátyás király úton, valamint a Kistályai úton okoz hatalmas gondot a nagy mennyiségű csapadékvíz elvezetése

Hírdetés

Bár Eger főbb úthálózatának jelentős része a Magyar Közút Zrt.-hez tartozik a város önkormányzata is próbál minden segítséget megadni a rendkívüli esőzések okozta vízfolyások villámárvizek elleni védekezéshez. A Városgondozás Eger Kft.-vel közösen 1000 homokzsákot – melynek mennyisége szükség esetén növelhető – biztosít a Kistályai úton található vállalkozások számára, sőt olyan, ott működő cégnek is, mely közigazgatásilag már nem Egerhez, hanem Andornaktályához tartozik.

Az önkormányzat a Magyar Közút Zrt.-vel, az Egri Rendőrkapitánysággal és a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködve végzi az esőzés okozta problémák gyors elhárítását, megoldását.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »