Komoly ellenőrzésekre készül az osztrák rendőrség – ötezer embert nem engedtek át a határon

Komoly ellenőrzésekre készül az osztrák rendőrség – ötezer embert nem engedtek át a határon

Az osztrák kormány szigorítani fogja az ellenőrzéseket az egyes létesítményekben. A rendőröknek egy útmutató szerint kell eljárniuk.

Az osztrák rendőrség keddtől keményebben ellenőrzi a járványügyi intézkedések betartását a bevásárlóközpontokban. Főleg arra fognak figyelni, hogy a vásárlók betartják-e az OP-rezsimet.

Hírdetés

Gerhard Karner belügyminiszter egy hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, „szigorúan lépnek fel minden taníthatatlan” ellen, aki „nem tartja be a szükséges intézkedéseket” – jelentette az APA hírügynökség. A Covid-igazolványokat az üzletekben a belépéskor vagy legkésőbb a pénztárnál ellenőrzik. Manuel Scherscher, a bűnügyi rendőrség igazgatóhelyettese elmondta, hogy Ausztria-szerte mintegy 81 000 létesítmény kap majd videós oktatóanyagot, amelyben útmutatót adnak az ellenőrzések lebonyolításához.

Karner miniszter továbbá közölte, hogy a rendőrség december 20-a óta összesen 1,3 millió ellenőrzést hajtott végre az osztrák határokon, amelyek során 5100 személy belépését tagadták meg.

(br)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »