Komáromban idén is kitüntették a legeredményesebb tanulókat

Komáromban idén is kitüntették a legeredményesebb tanulókat

2024 június 20-án a Tiszti Pavilon dísztermében a komáromi iskolák legeredményesebb tanulóinak és diákjainak ünnepélyes fogadására került sor. Az ünnepségen azon tanulók vehettek részt, akik az elmúlt iskolai évben országos és nemzetközi versenyeken kiváló eredményeket értek el, mellyel hozzájárultak Komárom város jó hírnevének növeléséhez. Az ünnepség folyamatát Bajkai János, a Komáromi Városi Hivatal oktatásért felelős főosztályvezetője vezette le.

A diákokat Keszegh Béla polgármester, valamint Ondrej Gajdáč alpolgármester köszöntötte. A díjazottak az elismerő oklevelek mellett mozijegyet, gyorséttermi utalványt és egy nagy tábla csokoládét kaptak.

Minden iskolából három tanulót jutalmaztak, akik közül a legeredményesebb (a sorban mindig a harmadik) megkapta a Harsányi Foundation alapítvány díját is, mely 300 eurós pénzjutalmat jelent.

A nagyszabású ünnepségen jelen voltak az alapiskolák, a középiskolák, a művészeti iskola és a speciális iskolák tanulói is. A díjazottak kiváló eredményeit hosszasan sorolták, melyekből egy rövidített kivonatot adunk közre:

Eötvös Utcai Alapiskola eredményes tanulói:

Kovács Adél – Adél több területen is kiemelkedően tehetséges, sokoldalú. Átlagon felüli érdeklődése a magyar nyelv és irodalom iránt már nagyon korán megmutatkozott. Egyházi Ákos – már kisiskolás korában rabul ejtette az előadóművészet, ez a későbbiekben egyre inkább a szavalás felé irányult. Kitartó, szerény, alázatos tanuló. Az idei Kaszás Attila Versmondó Fesztiválon kiemelt arany sávban részesült Kovács Dávid – hamar rabul ejtette a számok világa. Bizonyítják ezt versenyeredményei, amelyek a tavalyi és az idei tanévben is kiemelkedőek voltak. Rendkívül érdeklődő, logikus gondolkodású, szorgalmas diák

Jókai Mór Alapiskola

Mészáros Huba – vitathatatlanul különleges és sokoldalú ember. Annak ellenére, hogy a matematikával és a magyar nyelvvel van határozottan jó kapcsolata, a társadalomtudományok világa is folyamatosan ott van a mindennapjaiban Beke Ádám – ifjú kora ellenére kimagasló tehetség. A matematika és szavalóversenyek azok a területek, ahol tehetségét a legjobban kamatoztatja

Kajtor Kyra – Egy igazi sportember, aki a sportgyakorlatokat mozgásművészetté emelte . Remek táncos és csapatjátékos, de egyéni versenyeken épp oly kimagaslóan teljesít. A talajgyakorlatok, a gimnasztika és a modern balett többszörös országos és Európa bajnoka. 

Munka Utcai Alapiskola

Puskás Zsófia – rendkívül mozgalmas tanévet tudhat  maga mögött. A Matematika Olimpia és a Pitagoriász versenyen a legmagasabb, járási 1. helyezést sikerült elérnie. A Zrínyi Ilona Matematikaverseny nyugat-szlovákiai fordulóján a 4. helyen végzett, Vajkai Eyram Sophia – kitűnő tanuló. Tehetségét főként a humán tantárgyak területén bontakoztatja ki. Az Angol Olimpia kerületi fordulóján 1. helyen végzett, majd az országos döntőben a képzeletbeli dobogó 3. fokára állhatott fel. Schiller Balázs Balázs évek óta kiválóan képviseli iskoláját a különböző tanulmányi versenyeken nem csak járási, hanem kerületi és, országos szinten is. Eredményei a reáltanulmányok terén: A Fizika Olimpia járási fordulóján a 3. helyen, a Matematika Olimpia járási fordulóján a 4. helyen, a Kémia Olimpia járási fordulóján a 4. helyen végzett. Mindhárom Olimpia kerületi fordulóján eredményesen szerepelt

MARIANUM Egyházi Iskolaközpont

Balázs Alexandra – kimagaslóan szép eredményei vannak a szavalás területén. A kitartó munka erre a tanévre hozta meg igazi gyümölcsét számára, hiszen a Tompa Mihály Szavalóverseny országos döntőjébe is bekerült. Urban Ábel – hatalmas sikereket ért el a matematika területén. Legszebb eredménye a Katedra Matekverseny országos döntőjében elért 5. hely. Ezen kívül eredményesen szerepelt a Matematikai Olimpiászon, a Zrínyi matekversenyen Molnár Ágnes az idei tanévben az Implom József Helyesírási Versenyen a Határon túli kategória 1. helyezettje lett és megkapta az abszolút legjobb tesztmegoldásért járó különdíjat. Az egri Eszterházy Irodalomverseny országos fordulójának 4. helyezettje lett csapatával. Tagja a Kaptár Band – Junior zenekarnak, ahol ő maga énekel és hegedűn játszik.

Hírdetés

Základná škola Rozmarínová ul. – szlovák tannyelvű alapiskola eredményes tanulói: Soňa Salgó, Emily Csepregiová, Artem Yemelianchuk

Základná škola, Ul. pohraničná – szlovák tannyelvű alapiskola  eredményes tanulói: Samuel Rácz, Petra Patakyová, Dávid Hodek

Základná škola J. A. Komenského  – szlovák tannyelvű alapiskola  eredményes tanulói: Oliver Haim, Stavrula Baštrnáková, Oliver Mátyás Ollé

Selye János Gimnázium

Tárnok Ede – gimnazista évei alatt rendszeresen látogatta a fizika szakköröket. Munkája eredményeképpen az idei és a tavalyi tanévben is a Fizikaolimpia kerületi fordulójának 1. helyezettje, a verseny győztese lett. Szépe Dominika – az Estöri Kreatív Történelemverseny Kárpát- medencei döntőben első helyezést ért el, később két éven át mentorként segítette a következő generáció versenyzőit. Idén pedig a Selye 100-on fődíjas lett munkájával, mely Selye János prágai éveivel, tanulmányaival foglalkozott. Senkulič Dézi –  Dobré slovo – Jó szó országos szlovák nyelvű szavalóverseny 2. helyezettje, a Redance Tánciskola csoportos és egyéni táncversenyek első helyezettje. Többször képviselte az iskolát és a Komáromot a Hviezdoslavov Kubín legrangosabb szlovák szavalóversenyen, ahol kerületi második helyen végzett. 

Gymnázium Ľudovíta Jaroslava Šuleka – szlovák tannyelvű gimnázium eredményes tanulói:

Matúš Halmo – különösen érdeklődik a csillagászat iránt, a „Mit tudsz a csillagokról” verseny kerületi eredményes résztvevője. A biológiai olimpia országos döntőjében eredményesen képviselte az iskolát. Dominika Sudická – sokoldalúan tehetséges, a közösségben nagyon közkedvelt tanuló, szereti az állatokat és növényeket, állatorvos szeretne lenni. Jakub Janík – a természettudományi tárgyak érdeklik különösképpen. A biológiai olimpia országos versenyén 1. helyezést ért el, a Szlovák Köztársaság Ornitológiai Akadémiájának legfitalabb tagja. 

Gépipari és Elektrotechnika Szakközépiskola eredményes tanulói: Szuri Gergő, Cseh Benedek, Kovács Dominik

SOŠT Szakközépiskola eredményes tanulói: Oliver Ďurčovič, Döme István, Varga Filip

Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola eredményes tanulói: Pontyová Abigél, Szakál Szilvia, Rudy Máté

Művészeti alapiskola eredményes tanulói: Laura Mrázová, Lujza Tóthová, Martina Illášová

Spojená škola – a legeredményesebb tanuló: Štefan Rafael

Speciális Alapiskola MTNY – a legeredményesebb tanuló: Rafael Richárd

A várakozásokkal, izgalommal teli ünnepséget az előadóművészetekben eredményes tanulók fellépése színesítette. A diákok őszinte öröme a felkészítő pedagógusok és büszke szülők napját is megszépítette.

Buday Mária

A rendezvényen készült fotók:


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »