Klubcsúcsot jelentő, 62 lövést adott le a kapura a Calgary

Klubcsúcsot jelentő, 62 lövést adott le a kapura a Calgary

A Calgary Flames úgy nyert 6-0-ra a Columbus Blue Jackets otthonában, hogy klubcsúcsot jelentő 62 alkalommal lőtt kapura az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján.

Matthew Tkachuk kétszer volt eredményes, Johnny Gaudreau három gólpasszt adott, míg Jacob Markström 23 lövést hárított, így már hatodszor nem kapott gólt, amivel vezeti a statisztikát.

A Flames eddigi rekordja 59 kapura lövés volt 1977. március 15-éről, amikor még Atlantában működött a klub, valamint 1991. február 23-áról.

A sorozatban harmadik vereségüket elkönyvelő hazaiak lett kapusa, Elvis Merzlikins 56-szor védett.

A Toronto Maple Leafs három emberelőnyös góllal verte szétlövés után a vendég Anaheim Ducksot, amely az 54. percben egyenlített Vinni Lettieri révén. A csatár édesapja, Tino az 1986-os mexikói labdarúgó-világbajnokságon a magyarok ellen 2-0-ra elveszített csoportmérkőzésen védte a kanadaiak kapuját.

Hírdetés

A Chicago Blackhawks 8-5-re verte a házigazda Detroit Red Wings alakulatát, megszakítva négy vereségből álló sorozatát. Dylan Strome NHL-pályafutása első mesterhármasát ütötte és adott egy gólpasszt is, a négy pontja pedig egyéni csúcs.

A San Jose Sharks kisebb meglepetésre győzött 4-1-re Washingtonban,

a Capitals először kapott ki megszakítás nélkül kétszer alapjátékidőben az idényben.

A Colorado Avalanche sorozatban 17. hazai összecsapásán diadalmaskodott.

A Boston Bruns ellen előbb 37 másodperccel a vége előtt egyenlített, majd a hosszabbításban Cale Makar megszerezte a második pontot is együttesének. A denverieknek rossz hír, hogy vezérük, Nathan MacKinnon az első harmadban fejsérülést szenvedett, és nem tudott visszajönni. Az ellene szabálytalankodó Taylor Hall először végleges kiállítást kapott, ám a visszajátszások alapján végül 2 percre kellett kiülnie a büntetőpadra.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »