Kiterjedt orosz rakétatámadások érték Ukrajna több területét

Oroszország nagyszabású rakétatámadást indított Ukrajna több területe ellen hétfőn reggel, a légicsapások számos lakó- és ipari létesítményben károkat okoztak, többen meghaltak, és sokan megsebesültek – közölték ukrán tisztségviselők.

Helyi idő szerint reggel 6 óra körül egész Ukrajnában légiriadót rendeltek el. Az ukrán légierő közölte, hogy az országot több hullámban robotrepülőgépek, egyes régiókban pedig ballisztikus rakéták támadják.

Olekszandr Vilkul, a dél-ukrajnai, Dnyipropetrovszk megyei Krivij Rih polgármestere a Telegramon arról számolt be, hogy a légitámadás következtében a városban 15 ezer lakos maradt áram nélkül, a villamosok és trolibuszok nem közlekednek.

Szerhij Liszak, Dnyipropetrovszk megye kormányzója azt közölte, hogy egy bevásárlóközpont és több mint két tucat magánépület rongálódott meg Krivij Rihben. A városon kívül meghalt egy 62 éves férfi.

Ukrán katonai tisztségviselők közlése szerint a megyeszékhelyet, Dnyiprót is orosz rakétatámadás érte.

Egy nő megsebesült az Ukrajna második legnagyobb városát, Harkivot ért légitámadásban – közölte Ihor Tyerehov polgármester ugyancsak a Telegramon. Beszámolója szerint ipari létesítményeket ért találat, és tűz keletkezett.

Hírdetés

Zaporizzsjában öt robbanás hallatszott, és négy ember megsebesült – közölte Jurij Malasko regionális kormányzó. A rakéták lakóövezeteket találtak el.

Hmelnyickij megye tisztségviselői hat robbanásról számoltak be. Két ember meghalt, és rakétacsapások értek kulcsfontosságú infrastrukturális létesítményeket.

Az északkelet-ukrajnai Harkiv megye rendőrsége robbanásokról számolt be az azonos nevű megyeszékhelyen és több más településen. A rendőrségi forrás szerint egy kórház, továbbá üzletek és raktárak károkat szenvedtek.

Oleh Szinyehubov, a régió kormányzója szerint Harkiv városában négy rakétacsapás megrongált egy ipari létesítményt és egy oktatási intézményt. A Harkivtól mintegy 40 kilométerre délre fekvő Zmijivka településen egy lakóházat ért orosz légicsapás következtében két ember megsebesült, egy pedig még mindig a romok alatt van.

Az ukrán hadsereg közölte, hogy 8 iráni gyártmányú, Sahíd típusú drónt lőtt le, amelyet az orosz hadsereg hétfőre virradóra indított a dél-ukrajnai Odessza és Mikolajiv régiók irányába.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »