Kiskorú nevelt lányával szemben követett el szexuális erőszakot

Kiskorú nevelt lányával szemben követett el szexuális erőszakot

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyását indítványozta annak a férfinak az ügyében, aki élettársának kiskorú lányát rendszeresen erőszakolta.

Hírdetés

A 44 éves vádlott egy Somogy megyei településen élt élettársával. Három gyermekük mellett közösen nevelték az élettársa korábbi házasságából született két kiskorú gyermeket – egy fiút és egy lányt – is. A férfi 2018 nyarától, mintegy másfél éven át, többnyire ittas állapotban, nevelt lányát fizikai bántalmazással fenyegetve rendszeresen szexuális cselekmények végzésére kényszerítette.

A Kaposvári Törvényszék a férfit – a vádnak megfelelően – tizennyolcadik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek. Ezért 11 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés iránt fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványa az elsőfokú ítélet helybenhagyására irányul.

Az eljárás másodfokon a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »