Kis utcákat újítanak fel

Kis utcákat újítanak fel

Három rövidke zsákutca és a Textil sétánynak nevezett kis mellékutca felújítását tervezi Sepsiszentgyörgy önkormányzata.

A Csíki utca két mellékutcájának a korszerűsítését elindították, egyelőre a szükséges munkálatokra vonatkozó dokumentáció elfogadásával. A 120 méteres Új utcáról és a 110 méteres Kút utcáról van szó, mindkettő igen rossz állapotban van.

Hírdetés

A közel 5 méter szélességű Új utca régi betonburkolata már meglehetősen töredezett, földfoltos, de nem csak aszfaltozni fognak: kiépítik a hiányzó szennycsatorna- és esővíz-elvezető rendszert, s a közvilágítást is megújítják. Mindennek becsült értéke 1,2 millió lej. A bő 6 méter szélességű Kút utcában semmiféle burkolat nincs, a kövezett útfelület pedig meglehetősen gödrös, mert az esővíz elvezetése ott sincs megoldva. Itt is teljes felújítás lesz, amelynek költségeit 1,3 millió lejre becsülik.

A harmadik kis zsákutca, amelynek korszerűsítési terve már elkészült, a Horgász utcából nyíló, alig 94 méter hosszú és változó (5–6 méter) széles Bárányka utca, ahol aszfalttal foltozott, töredezett betonburkolaton járnak; az aszfaltozás előtt ott is ki kell építeni az esővízcsatornát, a felújítás ára nagyjából 1,5 millió lej lesz. És van még egy kész korszerűsítési terv: a Textil sétánynak nevezett, 190 méter hosszú utcácskát 1,6 millió lejből fogják újraaszfaltozni.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »