Király Zsolt – Forró a TA3-ban: Átesett a tűzkeresztségen az MKP elnöke (Értékelés)

Király Zsolt – Forró a TA3-ban: Átesett a tűzkeresztségen az MKP elnöke (Értékelés)

Oda süllyedtünk, hogy immár politikatörténeti esemény, ha magyar politikus felbukkan a szlovák televízióban. E sorok írója még élénken emlékszik arra, amikor a kétezres évek elején politikai tanácsadóként akkori főnökét úgy negyedévente kellett felkészítenie valamelyik országos szlovák televíziós csatorna politikai vitaműsorába az aktuális miniszterrel.

Helyt is állt általában az MKP politikusa, szakmailag és retorikailag is. De ma már más idők járnak. Az elmúlt években legtöbbször Forró Krisztián elődje miatt szégyenkezhettünk. A szlovákul nem beszélő, korrupciós ügyekbe keveredett, politikailag teljesen alkalmatlanként megszégyenült Menyhárt József szerencsétlenkedései miatt fogtunk a fejünket, aki megfutamodott a szlovák tévéműsorok elől. Nagyon kicsi hangnak bizonyult, amint a magyarországi támogatások „felügyelete“ helyett az országos térfélen kellett volna megmutatnia magát.

A jelenlegi helyzet tehát nem Forró felelőssége, de rajta is nagyon sok múlik, hogy elinduljunk végre felfelé.

Hírdetés

Ilyen szempontból volt fontos, hogy milyen teljesítményt nyújt a szlovák médiában. Ennek felmérésére tegnap  kerülhetett sor, amikor végre nem valamelyik vegyespárti politikus „osztotta az észt“ az összmagyarság nevében, hanem a jóval nagyobb legitimitással bíró MKP elnöke.

Forró Krisztián televíziós szereplését az alábbi pontokban foglalhatjuk össze:

Összegezve, ez egy jó teljesítmény volt Forró Krisztiántól elsőre. Reméljük, kitart ez a lendület a továbbiakban is, és nem hagyja, hogy a vegyespárt és Solymos kivegye a kezéből a kezdeményezést, és fölé kerekedjen tematizálásban. Ennek megakadályozására volt jó a csütörtök esti TA3 szereplés.

Király Zsolt


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »