Király Zsolt: Amikor a nulla számonkéri a nullát – Simon nekiment Ravasznak

Király Zsolt: Amikor a nulla számonkéri a nullát – Simon nekiment Ravasznak

Ma jutott el hozzánk egy bejegyzés, melyben a felvidéki magyarság két bukott politikusa egymás torkának esett.

Pontosabban, Simon Zsolt, az egységes magyar politikai érdekképviseletből anno elsőként kiugró korábbi mezőgazdasági miniszter szállt bele közönséges, személyeskedő módon az egykori hidas Ravasz Ábelba.

Ravasz ugyanis közvetve egészen mostanáig egy hajóban evezett Simon Zsolttal. Legalábbis, amikor a nemzeti, szuverenista magyar érdekkel szembeni aknamunkáról volt szó. Ez a két ember, ha a magyarság érdekeit kellett védeni, gyakran inkább másokét és sajátjukat védték.

Simon Zsolt most azt kéri számon Ravasz Ábeltól, hogy nem áll ki saját édesanyja, Németh Ilona mellett, aki a kultúrmaffia védelmében nekiment az SNS kulturális miniszterének, Šimkovičovának. Šimkovičová ugyanis mást gondol a kultúráról, mint az eddig hatalmon levő liberális, progresszív döntéshozók. És konkrét lépéseket tesz, ami érzékenyen érinti a liberális, progresszív pénztárcát.

Ravasz Ábel pedig jelenleg az SNS-szel együtt kormányzó Hlas-SD jelöltjének, Tomáš Drucker oktatásügyi miniszternek a tanácsadója. Simon azt nehezményezi, hogy jól fizető állása érdekében Ravasz, a kormánykoalíció embereként nem áll ki a kormánykoalícióval szemben fellépő édesanyja mellett. Egyúttal felszólítja Ravaszt, hogy  – most figyeljetek! – soha többé ne emelje fel szavát a magyar közösség nevében.

Kezdjük ott, hogy rettentő kínos és méltatlan látni, hogy két ilyen, a felvidéki magyarságon élősködő bukott politikus a magyar érdekképviseleten veszekszik. Jóérzésű felvidéki magyarok ugyanis már jó ideje nem kérnek egyikükből sem. Példa erre Simon Zsolt és pártjának, valamint Ravasz Ábelnak a legutóbbi, 2023-as parlamenti választási eredménye. Simon Zsolt alig 1 395, Ravasz Ábel alig 2 106 egyéni karikát szereztek. Mindketten hatalmasat bukva. Ismét kiderült ugyanis, hogy hiányzik mögülük a legfontosabb. A mérhető magyar támogatottság, ami lényegében nullával egyenlő.

Hírdetés

De miért ugrottak egymásnak az árulók? Nos, ennek egyszerű oka van: Simon Zsolt a napokban több más, bukott mikropárttal együtt az SaS ellenzéki, liberális tömörüléssel egyfajta jobboldali, liberális-atlantista tömböt hozott létre. Idő kérdése, mikor jönnek rá az SaS-ban, hogy Simonnal nem több, csak kevesebb szavazatuk lesz.

Ravasz Ábela llegutóbbi parlamenti választáson épp az SaS díszmagyarjaként bukott nagyot. Hogy ezután megvárva a kormányalakítást, köpönyeget fordítson és átálljon a másik oldalra. Elszegődött azokhoz, akikkel szemben a választásokon indult.

Simon tehát, immár az SaS partnereként igyekszik megkülönböztetni magát a legutóbb az SaS jelöltjeként indult, majd onnan is dobbantott Ravasztól.

Erről szól az egész majomparádé, semmi másról. Két bukott politikus esett egymás torkának, miközben egyikük fel is szólítja a másikat, hogy soha többé ne képviselje a magyarokat!

Ravasz Ábel és Simon Zsolt mindketten akkor teszi a legjobban, ha a felvidéki magyar választók egyértelmű és világos üzenetét tudatosítva befejezik a felvidéki magyarságon való parazitálást és nem nyilvánulnak meg többé a magyarság nevében.

Király Zsolt


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »