Kikaptak bukaresti ellenfeleiktől (Női kézilabda, Bajnokok Ligája)

Kikaptak bukaresti ellenfeleiktől (Női kézilabda, Bajnokok Ligája)

A Ferencváros szombaton hazai környezetben 33–29-re ki­kapott a CSM Bukarest együttesétől, míg a Győri Audi ETO KC tegnap 30–27-re alulmaradt a Bukaresti Rapid otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában.

Érden eleinte akadozott az FTC támadójátéka, a 6. percben született meg az első hazai gól, de ezt a CSM nem tudta kihasználni. Egy remek sorozattal aztán elhúzott a bukaresti együttes, Elek Gábor vezetőedző időt kért, ennek hatására egy kiváló szériával felzárkózott a csapata. Továbbra is sok volt a hiba a házigazdák részéről, ezt kihasználva a vendégek megint elhúztak (17–11). A Bukarest kapusa, Marie Davidsen ismét remekül védett, erre alapozva a 37. percben már tíz találattal vezettek a vendégek. A román gárda összpontosítása a fölényesnek ígérkező győzelem tudatában némileg romlott, ezt kihasználva valamelyest csökkentette hátrányát a Ferencváros. A hajrában egyre kevesebb energiát fordítottak a védekezésre a felek, így gólgazdag találkozón kapott ki az FTC, amely egy hatgólos sorozattal kozmetikázni tudta az eredményt.

Hírdetés

Bukarestben mindkét kapus, Ivana Kapitanović és Silje Solberg bravúros védésekkel kezdett, a Rapid pedig a hatékonyabb védekezésének köszönhetően három góllal vezetett. A 12. percben Ambros Martín időt kért, mert a házigazdák nagy iramot diktáltak és tovább növelték a különbséget. A mérkőzés első harmadában a vendégek tíz lövést rontottak, a folytatásban a román csapat időt kért, viszont ezzel megtörte a saját lendületét. Az ETO emberhátrányban megkezdte a felzárkózást, egy ötgólos sorozat végén egyenlített, sőt, két másodperccel az első félidő vége előtt megszerezte a vezetést (16–15). A második felvonás elején már hárommal vezetett az ötszörös BL-győztes, de ezután megint sokasodtak a hibák. Az utolsó tíz percen belül az ETO egyenlített, majd a fáradhatatlannak tűnő bukaresti együttes háromgólos sorozattal eldöntötte a meccset.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »