Kihirdették a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi verseny győzteseit

Kihirdették a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi verseny győzteseit

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara (PPKE BTK) idén négy tárgyból hirdette meg országos középiskolai tanulmányi versenyét, a Pázmány Bölcs-Észt. Az irodalom, történelem, régészet mellett ezúttal a nemzetközi tanulmányok iránt érdeklődő diákok mérhették össze a tudásukat. A győztesek neveit január 29-én tette közzé az egyetem.

A versenyre 11. és 12. évfolyamos tanulók jelentkezhettek, akik közül az október és december között zajló két írásbeli fordulót követően tantárgyanként a legjobb tíz versenyzőt juttatták a döntőbe az egyetem oktatóiból álló szakmai zsűrik.

A végső megmérettetést január 29-én tartották, a vírushelyzet miatt online formában.

A szóbeli döntőn Nemesi Attila László oktatási dékánhelyettes köszöntője után a diákok változatos feladatokat megoldva adhattak számot a felkészültségükről és tudásukról, mely során kiemelt szerepet kaptak azon kompetenciáik, hogy az iskolában szerzett ismereteiket hogyan képesek tudományos igényességgel rendszerezni, kreatívan újragondolni és élményszerűen, másokat is inspirálva közvetíteni.

Hírdetés

A PPKE BTK az elmúlt évekhez hasonlóan ismételten egy rendkívül színvonalas és szakmailag tartalmas versenyt szervezett, hiszen deklaráltan fontos küldetése, hogy az ország minden tájáról érkező, kiváló képességű diákok megélhessék a verseny izgalmát, a tudás gyümölcsét.

A szóbeli döntő eredményeit az egyetem honlapján megtekinthetik.

Forrás és illusztráció: PPKE BTK

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »