Kifosztotta az utcán alvó nőt

Kifosztotta az utcán alvó nőt

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban eredményesen állította bíróság elé azt a 47 éves férfit, aki fényes nappal fosztott ki egy utcán alvó nőt. A bíróság a kifosztót 1 év és 6 hónap – végrehajtásában 4 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte.

Hírdetés

Az ítélet szerint a vádlott 2023. augusztus 23-án, délután, a Budapest X. kerület, Kőrösi Csoma Sándor úton észrevett egy ittasan a földön alvó nőt és azt, hogy a válltáskája mellette hever a földön. A férfi odalépett a sértetthez, ellopta a táskáját, majd az Élessarok irányába távozott. A kifosztó az elorzott táskából kivette a nő iratait, azokat eltette, a személyes holmikat tartalmazó táskát egy hulladékledobóba rejtette. A bűncselekményt a közterület-felügyelet munkatársa a térfigyelő kamerán keresztül észlelte, majd értesítette a rendőrséget és egy másik közterület-felügyelővel együtt felkutatták és a helyszín közelében visszatartották a terheltet.

A kerületi ügyészség – a büntetlen előéletű és beismerő vallomást tevő – férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként őt a bíróság, váddal egyezően, kifosztás és közokiratokkal visszaélés bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért 1 év és 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet jogerős.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »