Kiderült, mennyit költött Márki-Zay Péter a kampányára

Kiderült, mennyit költött Márki-Zay Péter a kampányára

A hivatalos közlés csak egy egyéni választókerületében felhasznált pénzeket tartalmazza, a miniszterelnök-jelölti kampányának a költségét nem.

A Magyar Közlöny Hivatalos értesítőjében tette közzé Márki-Zay Péter, hogy az április 3-i országgyűlési választáson a hódmezővásárhelyi központú választókerület jelöltjeként mennyit kampánypénzt költött – vette észre a hvg.hu.

Hírdetés

A hivatalos adatok szerint az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje az egyéni kampányára a törvényes maximumösszeget, 1 182 878 forintot fordított február 12. és április 3. között. A teljes összeget a Crevocorp Kft. kapta meg. Szolgáltatásként azt tüntették fel, hogy „B1 tábla, szórólap”, míg az indokolásban ez szerepel: „Reklám- és propagandakiadások. Választási kampánycélok, választói akarat befolyásolása.”

Néhány hete már kipattant egy botrány Márki-Zay Péter nem átlátható kampányköltése miatt, de akkor a miniszterelnök-jelölti kampányához a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) számlájára befolyt adományok felhasználásának tételes elszámolását kérte rajta számon a mozgalom több vezetője is, és a korábban őt támogató ellenzéki pártok is sürgették a kampányköltések tisztázását. Akkor Márki-Zay Péter azt mondta, mindennel el fog számolni, de egyelőre ez nem történt meg.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »